2024. március 29., péntek

Tizenhárom ország 150 kiadója

Az újvidéki Nemzetközi Könyvszalon hétfőig várja a látogatókat

A Nemzetközi Könyvszalon jövő hétfőig várja a látogatókat az Újvidéki Vásáron. A rendezvényen 13 ország 150 kiadója vesz rész. A látogatókat új könyvek, jelentős árengedmények, nyereményjáték és vonzó programok várják.

A mai megnyitón beszédet mondott Miloš Vučević, Újvidék polgármestere, Diego De Silva olasz író, valamint Slobodan Cvetković, az Újvidéki Vásár igazgatója. Ezután átadták a Laza Kostić Irodalmi Díjat, amelynek odaítéléséről a Franja Petrinović, Đorđe Pisarev és Zoran Đerić alkotta szakmai zsűri döntött. Ezt a neves irodalmi elismerést azok a szerbiai alkotók kapják, akiknek könyve a két újvidéki Nemzetközi Könyvszalon között jelent meg, és kiadójuk az idei rendezvény kiállítói között van. Ebben az évben a Laza Kostić Irodalmi Díjat Selimir Radulović Dvanaest című könyve kapta, amely a belgrádi Tankönyvkiadó Intézet gondozásában jelent meg. Ezenkívül a zsűri a rendezvény során a könyvkiadókat is díjazza.

Vasárnap 13 órakor a Nemzetközi Könyvszalonon bemutatkozik az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet.

A 14. Útmutató oktatási vásárt, valamint a 24. Art Expo nemzetközi képzőművészeti kiállítást az érdeklődők holnaptól vasárnapig látogathatják.A belépés az említett rendezvényekre ingyenes.