2024. április 25., csütörtök

A hét Hófehérke és a törpe

Gyermekszínjátszó találkozót tartottak Ludason

Vasárnap Ludason a Ludas Matyi Művelődési Egyesület megtartotta a Farsangi Gyermekszínjátszó Találkozót, amelynek a helyi Művelődési Ház adott otthont. A rendezvénnyel kapcsolatban Vásárhelyi Teréz, az egyesület elnöke nyilatkozott lapunknak.

– Egyesületünknek néhány év kihagyás után újra van színdarabja. A ludasi óvodások Vörös Imelda és Kopasz Éva óvónő rendezésében Az aranyszőrű bárány című mesét vitték színre, a Törpsztárszínház tagjai pedig Tode Nikoletić A hét Hófehérke és a törpe című modern meséjét mutatták be, amelyet Pesitz Mónika rendezett. A gyermekek ezt a két színdarabot tanulták meg az elmúlt évben. Az előadások ősbemutatója az előző év végén már megtörtént, de a ludasiak közül még sokan nem látták. Ezért úgy gondoltuk, hogy farsang alkalmával szervezünk egy találkozót, amelyre más csoportokat is meghívunk, hogy szintén adják elő saját színdarabjaikat – mondta Vásárhelyi Teréz.

A rendezvényen felléptek a noszai Hinga Művelődési Egyesületet színjátszói, akik a Piroska és a farkas történetet adták elő az eredeti mesétől eltérő megvilágításban, valamint Bácsgyulafalva kis színjátszói, akik Janikovszky Éva Ha én felnőtt volnék című művét vitték színpadra.

A találkozót határon túli vendégek is megtekintették.

– Felvidéki testvértelepülésünkről, Alistálról érkeztek vendégek a faluba, akik az egész hétvégét nálunk töltötték. Szombaton a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával meglátogattuk Szabadkát. Láthatták a Zsinagógát, a Városházát, a székesegyházat és Szabadka központját. Délután a Furioso Élményközpontnak köszönhetően körbekocsikáztuk falunkat. Vasárnapi rendezvényünkön az alistáli színjátszó csoport három tagja Magyarnak lenni címmel adott elő egy tizenöt perces megható produkciót – mondta az egyesület elnöke.