2024. március 29., péntek
KERÉKPÁROZÁS

Roglič volt a legerősebb

Pénteken eldőlt az Egyesült Arab Emírségekben rendezett UAE Tour összetettje, miután a szlovén Primož Roglič kiválóan reagált ellenfelei támadásaira, s megnyerte a 6. szakaszt. A Jumbo-Visma kerekese az utolsó métereken előzte meg a jókor induló holland Dumoulint. A harmadik helyre a fehér trikós francia Gaudu fért fel, az etapot lázasan végigtekerő Valverde pedig ötödik lett. A dubaji körözés már csak formalitás volt, a hajrát Bennett nyerte meg. Az UAE Tour mérvadó lehet a háromhetes körversenyekre is, ugyanakkor érdemes hozzátenni, hogy Roglič tavaly is nyert egyheteseket, ám a Grand Tourokon képtelen volt tartani a lépést Froome-mal és a többiekkel.

UAE Tour, 7. szakasz (Dubaj–Dubaj, 145 km): Bennett 3:17:51, Gaviria a. i., Ewan a. i. stb. Az összetett végeredménye: 1. Roglič 26:27:29, 2. Valverde +31 mp, 3. Gaudu +44 mp, 4. Buchmann +56 mp stb.

PÁLYAKERÉKPÁR-VB

Filutás teljesítette a kitűzött célt

A lengyelországi pályakerékpáros-világbajnokság előtt a felnőtteknél elsőéves Filutás Viktor a top 20-as helyezést tűzte ki céljául, ezt pedig maradéktalanul teljesítette is, hiszen huszadikként ért célba. A 160 körös, 40 kilométeres pontversenyben a magyar versenyző az első hajrában még ott volt a legjobbakkal, ezután viszont a körelőnyre hajtottak a többiek, Filutás nem tudta tartani a tempót. A szivárványszínű trikót Van Schip vehette magára, a második Mora Vedri, a harmadik Mark Downey lett. A pruszkówi vb negyedik napján Szalontay Sándor 21. lett sprintben, Lovassy Krisztián pedig a 23. pozícióban zárt omniumban. Az éremtáblázat élén Hollandia zárt 6 arannyal, 4 ezüsttel és 1 bronzzal, második Ausztrália (6–3–1), harmadik Németország (1–2–3) lett.