2024. április 19., péntek
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Eltört hálószobatükör

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Gyere már el hozzám, nézd meg a horoszkópomat, mert problémáim vannak – kért egy ismerősöm immár tíz évvel ezelőtt. Amikor elmentem, tele volt panasszal.

– Nem egyezek a párommal, nagyon megsértett, úgy látszik, el fogunk válni. Ő fogja elhagyni a házat, elköltözik. Úgy érzem, blokkolva vagyok minden téren, mintha csak akadályokba ütköznék. Nem haladok előre, mintha lelassult volna minden, folyton késésben is vagyok. Már régóta nyugtalanul alszom, nem tudok pihenni. Az egészségem is egyre rosszabb. Ráadásul a lányom is problémával küzd az iskolában. Van egy titkos vágyam is. Mit csináljak?

– Hadd lássuk! Mikor kezdődtek a problémák, vagyis mikor erősödtek meg?

– Néhány hónapja, úgy az ősztől kezdve. Na de gyere, ülj már le, ne ácsorogjunk itt az előszobában. Add a kabátodat, mert nem bírod a fogasra akasztani,  még az ősszel letört az akasztója. Majd beviszem a hálószobába.

Körbepillantottam, egy óriási kaktusz volt a nappali és a hálószoba közt. Ezt kikerülve léptem utána be a hálószobába, mert folytatta a beszédet. Egy pillanatra nem is figyeltem arra, hogy mit mond, mert megpillantottam az igencsak eltört hálószobatükröt a szekrényajtón. Több felé is kanyarodott az óriási törés, volt rajta egy kis átlátszó ragasztószalag, nehogy kiessen a tükör darabja. Túl közel is volt az ágyhoz, látszott, hogy a szekrényajtót nem lehet egészen kinyitni.

– Szent ég, mi történt a tükröddel? – szakítottam félbe.

– Ó, még az ősszel öltözködés közben nekivágta a párom a kezét, s az órája eltörte. Az ő órájának is annyi. Látod, túl közel van a szekrény az ágyhoz, ő pedig nagy darab, nem is akar diétázni. Na gyere a másik szobába, hogy leüljünk.

Elindultam, óvatosan, nehogy nekimenjek a kaktusznak, s amikor beértünk a nappaliba, már megfogtam a szék támláját, amikor rámkiáltott:

– Jaj, csak ne arra a székre, mert el van nyagdulva, nem sokáig bírja már, mindig attól félek, hogy valaki leesik  róla.

Ekkor már teljesen világos volt, hogy mi az oka a sok problémának.

– Felkapcsolom a tévét, nemsokára lesz jó zenét adnak, most megy a válogatás a nagy versenyre.

– Tényleg? Hány óra van pontosan? – kérdeztem, s körülnéztem, hogy megpillantsak egy órát. Meg is pillantottam, ám az óra állt. Ismerősöm látta ezt, s így szólt:

– Nos, nézheted azt az órát, az már évek óta nem működik.

Ekkor már tényleg nem tudtam tovább türtőztetni magamat, s elkezdtem a mondókámat.

– Mondjad, hallottál te a feng shuiról?

– Miről? Ja, az az a kínai babona? Mit akarsz vele?

– Hát azért jóval több mint babona. Az egy ősi tudomány, az energiák hatásáról van szó, s a hatása valódi és óriási. Nálad a helyzet igen súlyos, s ilyen energiák mellett ne csodálkozz, hogyha problémáid vannak.

– No ne viccelj már! Azt akarod elhitetni velem, hogy egy óra, ami nem működik, problémát tud okozni az életemben? Esetleg annyit, hogy lekések egy műsor kezdetét a tévében. Nézd meg inkább a horoszkópomat, hogy mikor leszek újra boldog.

– Figyelj rám! Megnézzük a horoszkópot is, amelyben biztosan meglátjuk, hogy melyik bolygó okozza ezt a blokkot, s körülbelül meddig tart a hatása. Ám a bolygókkal is tudni kell együttműködni, hogy melyik karakterét váltsuk ki belőle. Egy biztos: ameddig ilyen lesz körülötted a feng shui, az életed nem változik jó irányba. Egy pillanatra figyelj csak rám, hogy elmondjam, mi mire hat ki, ez az én dolgom. Te pedig azután vagy hiszel nekem, vagy nem hiszel se nekem, se a feng shui hatásában. Vagy teszel valamit a saját érdekedben, vagy hiába fogod várni a pozitív változást. Szóval: a virágok a házban nagyon hasznosak, főleg, ha keleten helyezzük el őket. Az égtájakat az otthonunk középpontjából nézve állapítjuk meg. Ám a virág muszáj, hogy egészséges legyen, s nem ajánlatosak a szúrós levelűek, főleg a kaktusz ártalmas. Legjobb ajtón kívül, a bejárati ajtónál elhelyezni, hogy meggátolja a negatív energia behatolását. Belül legfeljebb mindjárt az ajtónál lehet. De már beljebb ne legyen, mert sérelmeket, szúrós megjegyzéseket okoz a családtagok között. Ahogy mondtad, a párod nagyon megsértett. A kaktuszod is nagy. Fontos szabály az, hogy nem szabad eltört, megrongált tárgynak az otthon négy fala között lennie. Eltört tükör, főleg a hálószobában, házasságtörést, vagy más párkapcsolati problémákat hoz. Továbbá, ha a szekrényajtót, fiókot, esetleg bármelyik ajtót a házban nem lehet teljesen kinyitni, ha blokkolja valami, akkor az életben sem nyílnak előttünk az ajtók, folyton blokkokba ütközünk. A szék a pozíciónkat jelenti, megingott a helyzet, nincs biztonság, s várható a további romlás, nincs támasz, instabil a helyzeted. Áll az óra? Évek óta? Ez azt hozza a ház lakóinak, hogy megálltak valahol az időben, s nem tudnak haladni, „nem mennek előre, topognak egy helyben”, pont úgy, mint az óra. Hiányos bútordarab, hiányos fogas, mindez problémát hoz. Valami nem funkcionál. Ha ilyen energiák vannak körülöttetek, ilyen van bennetek is. Az eltört tükör a szerelem területén van, ha a bagua beosztást nézem, különben pedig északkeleten, a tanulás, a kommunikáció területén van, így nem csoda, hogy a gyereknek tanulási problémája van, ti pedig a válás küszöbén álltok. Már magában fennáll a veszély a házassági problémáktól, ha a hálószobában tükör van, de az igazi veszély akkor van, ha direktben látjuk magunkat a tükörben, amikor fölkelünk. Ez a párkapcsolati probléma mellett egészségi problémákat és nyugtalan alvást is okozhat. Nos, mit szólsz az analízishez?

– Rendben! Van benne valami, ám nekem most nincs pénzem, se azt a nagy faliórát megjavíttatni, ám el se akarom dobni, hisz az emlék és érték. Arra meg pláné nincs pénzem, hogy új tükröt vagy szekrényt vegyek – mondta, miközben már a harmadik cigarettáját gyújtotta meg fél óra alatt. – S a horoszkópom mit mond?

– A Szaturnusz és az Uránusz rossz fényszöget irányítanak most feléd. Ez a tanulás időszaka, az életfeladatok aktiválódnak, itt komoly munka, küzdelem, szorgalom és türelem kell. Ugyanakkor az Uránusz miatt új dolgokat és viselkedéseket kell elsajátítani, meg kell szabadulni az elavult elemektől, a blokkoktól. Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy minden maradjon a régiben, akkor a folyamat eltart több évig, s több fájdalommal jár.

***

Hogy mi történt vele? Pár év múlva ott jártam, a falióra továbbra is nyolc órát mutatott, mint évekkel azelőtt, a hálószobatükröt is ugyanabban az állapotban találtam. Azóta párja is és lánya is rég elköltöztek, az új párkapcsolata sok fejfájást okoz neki, s betegségei komolyra fordultak. Elvesztette barátait, lelki problémák gyötrik, s egyre rosszabbul van. Nem említettem neki meg újra a feng shuit. Azelőtt még javíthatott volna helyzetén. Nem mindegy, hogy honnan indulunk, hogy milyen komoly már a helyzet. Bagua tükrökkel, programozott kristályokkal, utasításokkal, hogy mit hova tegyen, s természetesen a blokkoló dolgok eltávolításával nem itt lenne jott, ahol most van. Az ő választása volt. Nem volt rá pénze? Ennyi éve? Mindenki arra költ, arra áldoz, ami neki fontos. S abban hisz, amiben akar. A híres horvátországi Mile Dupor asztrológiakönyvének már  a címéből is tanulhatunk: Ne higgy, hanem győződj meg róla!