2024. április 20., szombat
MAGYAR LABDARÚGÁS

Rebrov rácsodálkozott a valóságra

A Fradi edzője nem érti, miért kell hét közben is meccset játszani

Az éllovas Ferencváros és a második helyezett Vidi is nyert az OTP Bank Liga 22. fordulójában, így megmaradt a két csapat közötti hatpontos különbség.

A ferencvárosiak furcsa hangulatban várhatták a Puskás Akadémia elleni meccset, ugyanis egy hete hiába verték 2:0-ra a Kisvárdát a magyarkupa-nyolcaddöntő első mérkőzésén, a szurkolók kemény kritikával éltek. Szerhij Rebrov zokon is vette, úgy fogalmazott, ha elmarad a győzelem, elfogadja a rosszalló bekiabálásokat, de azt nem érti, mérkőzés közben miért nem a játékosok biztatásával vannak elfoglalva. „Támogassanak bennünket a mérkőzés közben, és csak utána kritizálják a csapatot akkor, ha rászolgált” mondta.

Ezek után jött a szombati bajnoki, ahol aztán a listavezető nagyszerűen futballozott, és négy légiósa, Fernando Gorriarán, Ivan Petrjak, Nguen Tokmac és Mikalaj Szihnyevics révén kiütéses, 4:0-s győzelmet aratott. Rebrov azonnal megdicsérte az ezúttal nem fütyülő szurkolótábort, és megjegyezte: „Az első félidőben is intenzíven játszottunk, a második félidőben még ezt is fokoztuk, ilyen játékot várok a jövőben is!”

De még nem volt vége: az ukrán szakember kedden úgy gondolta, a Magyar Labdarúgó-szövetségnek is le kell kevernie egy verbális fülest. A kisvárdai, 1:1-es döntetlennel véget ért kupavisszavágót követően ugyanis nehezményezte a hétközi mérkőzést. „Kétnaponta meccsek vannak. Nem tudom, hogy a többi csapat ezzel hogyan birkózik meg. Sokkal egyszerűbb lett volna ezt a mai mérkőzést egy másik napon lejátszani, több lehetőség lett volna cserélni. Ez nemcsak a Fradiról vagy a Vidiről szól, hanem a futballisták egészségéről. Nem tudunk intenzíven játszani ilyen sűrűn. Azt kérdezném a szövetségtől: hány együttes képes ugyanazzal a tizeneggyel kiállni a kupában, mint a bajnokságban?” – idézte az edzőt a Nemzeti Sport.

Azért ezek után félve merjük megkérdezni a mestert: mi lesz ősszel, amikor a nemzetközi kupában ismét ilyen ritmusban kell majd futballozni?!

Talán a játékosok nem égtek ki annyira, és még rá tudnak pihenni a szombati, Diósgyőr elleni csatára. A 10. helyen álló vendégek nagyszerűen kezdték a tavaszt, egy Mezőkövesd elleni döntetlent követően legyőzték a Vidit és a Honvédot is, majd szombaton beleszaladtak egy 5:0-s újpesti pofonba a Megyeri úton. Ebből kellene felállni, de a Groupama Arénában nem lesz könnyű. Fernando Fernández edző azonban pozitívan áll hozzá mindehhez: „Véget ért a nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségi szériánk, és mondhatjuk, hogy visszatértünk a földre. Mostantól azon dolgozunk, hogy újabb pozitív sorozatot építsünk.”

A bajnokság kétharmadánál az Újpest áll a harmadik helyen, mivel győzelmével megelőzte a Pakson vereséget szenvedő Debrecent. Utóbbi együttes ráadásul két helyet csúszott vissza, mivel a Honvéd is begyűjtötte a három pontot az MTK ellen.

Ami a Vidit illeti, a címvédő az utolsó helyezett Haladást fogadta, és Kovács István 78. percben szerzett góljával szerény 1:0-s győzelmet aratott. A rossz rajt után Marko Nikolić nem is cicomázta nagyon a nyilatkozatát, egyszerűen kijelentette, sorozatban három mérkőzést nyertek, ezeken egy gólt kaptak, így kell továbbhaladniuk meccsről meccsre a céljaik felé. Horváth Ferenc, akivel egyre inkább a másodosztály felé sodródik a teljesen kilátástalan helyzetben lévő Haladás, ennél markánsabb véleményt fogalmazott meg. „Ha lenne egy mappám, amelybe azok a mérkőzések kerülnének bele, amelyek semmit sem érnek, ezt most betehetném. Semmivel nem futballoztunk rosszabbul, mint a Vidi. Megtettünk mindent, egy pontot biztosan megérdemeltünk volna, de talán hármat is.”

A hétvégén a Vidi a Kisvárdát fogadja, és lenne miért visszavágnia, hiszen a júliusi, hazai 4:0-s győzelem után október 28-án 2:2-es döntetlent játszott az újonc otthonában, míg a Haladás a Honvéd vendégeként próbálja meg a lehetetlent, a három pont megszerzését.

A 23. forduló programja

Március 2., szombat: Puskás Akadémia–Debrecen (17 óra), Újpest–MTK (17 óra), Honvéd–Haladás (17 óra), Vidi–Kisvárda (17 óra), Mezőkövesd–Paks (17 óra), Ferencváros–Diósgyőr (19.30).