2024. április 25., csütörtök

Anyaországi segítség az iskolának

Székek és állítható magasságú padok Nagymágocstól

A kispiaci általános iskolába a napokban magyarországi adomány érkezett. Nagymágocs testvértelepülés úgy látta jónak, ha a náluk már feleslegessé vált, de még nagyon jó állapotban lévő iskolabútorokkal a Móricz Zsigmond nevét viselő iskola tanulóit és tanárait örvendezteti meg. Összesen száznyolc bútort kaptak, köztük székeket és állítható magasságú padokat. A diákok, a pedagógusok és a falu vezetősége nagy örömmel fogadta az ajándékot. Szarapka Ede, a kispiaci helyi közösség elnöke elégedetten nyugtázta a Nagymágoccsal való jó kapcsolatot.

– A magyar határtól mintegy hatvan kilométerre lévő községgel kiváló az együttműködésünk, ami nemcsak az egymás rendezvényein való részvételben merül ki, hanem sok egyéb projektumban is, amelyek közül ez az adományozás is az egymással való törődés fontosságát mutatja. Azért is különösen nagy öröm ez számunkra, mert Kispiacon az iskola megléte óta még nem volt asztal- és székcsere. Azt is hangsúlyozni kell, hogy az oromhegyesi Bata-trans óriási segítséget nyújtott számunkra az eszközök szállításában – mondta a faluelnök, akitől azt is megtudtuk, az iskolának a továbbiakban elsősorban különféle szemléltetőeszközökre lenne szüksége, de folyamatosan fejlődnek, és több helyen is rendszeresen pályáznak.

A padok és székek átadásakor jelen volt Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere is, aki elmondta, fontosnak tartják, hogy szívükön viseljék a testvértelepülésük helyzetét, és azt szeretnék, ha ez a kapcsolat az értékek mentén is prosperáló lenne. Hozzátette, a közeljövőben is támogatni szeretnék a kispiaci közintézményeket, éppen ezért keresni fogják annak lehetőségét, hogy minél gyümölcsözőbb lehessen a köztük lévő kapcsolat.

Szekeres Valentin iskolaigazgató szerint ez a segítség igen nagy jelentőséggel bír, hiszen újra bebizonyosodott, hogy ha fejlődést szeretnének elérni, akkor azért össze kell fogniuk, és ha összefognak, akkor igenis sokra képesek, a diákjaik pedig nemcsak rövid, hanem hosszú távon is élvezhetik az ilyen típusú összefogások eredményeit.