2024. április 26., péntek

Živko Kojić a régi-új elnök

A Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) közelmúltban hozott határozata alapján a napokban tisztújító választásokra került sor a szakágban, a legmagasabb szinttől a legalacsonyabb rangfokozatokig. Ezzel összhangban pénteken a Magyarkanizsa–Zenta–Ada községi labdarúgó-szövetségben is rendkívüli közgyűlésre került sor, melyen a fő napirendi pont az új elnök és elnökség megválasztása volt.

A magyarkanizsai összejövetelen előbb felmentették tisztségéből az eddigi elnököt, a martonosi Živko Kojićot, akit azonban szinte azonnal vissza is helyeztek az elnöki funkcióba, mivel rajta kívül másik jelölt nem volt a megüresedett posztra. A szabadkai Spartacus csapatában is megfordult egykori kiváló labdarúgó az újraválasztása utáni beszédében kiemelte, hogy az elkövetkező időszakban a szövetség egyik fő feladata az utánpótlás-nevelés megerősítése, a jelenleg nem aktív klubok újjászervezése, valamint a Csóka–Törökkanizsa községi szövetséggel ápolt jó viszony fenntartása lesz. A pénteki közgyűlésen felszólalt Radivoj Muškinja, a szövetség bírói testületének elnöke is, aki elmondta, hogy a szervezetben továbbra is aggasztó a bíróhiány, jelenleg ugyanis csak nyolc bevethető játékvezetővel rendelkeznek, akik közül csupán egy, a zentai Stevan Jurić szerepelt már a Vajdasági Ligában is. A jelenlevők komoly problémaként jelölték meg azt is, hogy a Tisza menti régióban egyre kevesebb a sportmunkás, így a szövetség vezetői alig találnak olyan embereket, akiket küldöttként tudnának delegálni a bajnoki mérkőzésekre. A közgyűlés végén Dušan Simendić felszólalása után kisebb vita bontakozott ki, a moholi sportmunkás ugyanis a szövetségben kialakult helyzetért felelős személyek megnevezését követelte.

Az új igazgatóbizottság tagjai: Bajúsz István (Zenta, egyben alelnök), Radivoj Muškinja (a bírói testület elnöke), Szabó Árpád (az edzői testület részéről), Kisbicskei Árpád (Tornyos), Dušan Simendić (Mohol), Dejan Veselinov (Horgos), Balázs Bettina (Magyarkanizsa), Tandari Zsolt (Magyarkanizsa).

A Magyarkanizsa–Zenta–Ada labdarúgó-szövetség területén működő klubok közül egyébként a magyarkanizsai női csapat számára kezdődik legkorábban a tavaszi idény, a lányok ugyanis már március 6-án kupameccset játszanak Nišben a Szuperligában szereplő Mašinac ellen, a Tisza Menti Ligában pedig, ahol a szövetség hét csapata versenyez, négy nappal később rendezik meg a tavaszi nyitófordulót.