2024. április 24., szerda

Magyarország győzelemmel búcsúzott

A horvátok felett aratott 84:65 arányú győzelemmel zárta szereplését a magyar férfikosárlabda-válogatott a világbajnoki selejtező csoportkörében. Stojan Ivković együttese teher nélkül játszhatott a szombathelyi találkozón, hiszen az már korábban eldőlt, hogy nem jutnak ki a szeptemberi, kínai viadalra – sorsuk már pénteken, az olaszoktól elszenvedett vereség alkalmával eldőlt.

Elismerésem a szövetségnek és a játékosoknak. Ha visszaemlékszünk, az Európa-bajnokságra nem vittük el a fiatalokat, vagy nem voltak főszereplők – az elmúlt két év sikere, hogy ismét Európa legjobb tizenhat csapata között vagyunk, ami nagy motivációt jelent ezeknek a srácoknak is. Egy jó család apja vagyok. Tudtam, hogy az olaszok elleni meccs után összezárunk, és a legjobbunkat nyújtjuk” – nyilatkozta a meccs után Ivković.

A horvátok szintén lemaradtak a vb-ről, a hétfői mérkőzésnek egyedüli tétje az volt, hogy ki várhatja előnyösebb helyzetből a 2021-es Európa-bajnokság sorsolását.

A magyar válogatott ezzel a győzelemmel a negyedikként zárta a J csoport küzdelmeit, hat-hat győzelemmel és vereséggel fejezte be a kétszakaszos világbajnoki selejtezősorozatot. A magyarok még sosem szerepeltek férfi vb-n.

A csoportból Litvánia, Olaszország és Lengyelország jutott ki a világbajnokságra.