2024. április 20., szombat
SAKK – TORNYOS

Márkus lett a bajnok!

Csütörtök este véget ért Tornyos maratoni, két hónapon át tartó bajnoksága. Mielőtt a játékosok asztalhoz ültek volna, Lőrincz László, a Radnički Sakk-klub elnöke beszámolt a 2018-as év versenyeiről és a költségvetés főbb tételeiről. Ezt követően a klub tagjai ajándékokkal köszöntötték fel a klubot 13 éve irányító elnököt.

Az utolsó fordulóban Márkus Tibornak a fél pont is elegendő volt az elsőséghez, s helyzetét megkönnyítette, hogy ellenfele, Kis Bicskei Vendel betegség miatt távol maradt. Márkus sportszerűen beíratta a döntetlent, és nyugodtan megtekintette a dobogós helyekért vívott partikat. Zoran Ašković, ha nem is könnyen, de legyőzte Lőrinczet, ezzel bebiztosította a második helyét. A bronzéremért Juhász Jenő és Kalmár Róbert küzdött meg. Kalmár még kedden lejátszotta az elmaradt partikat, ezeken ugyan legyőzte Ősz Szabó Ferencet, viszont Bartha Árontól vereséget szenvedett, így csak úgy állhatott volna fel a dobogó harmadik fokára, ha legyőzi Juhászt. A mérkőzés azonban remivel végződött, így Juhász vehette át a harmadik helyezettnek járó serleget.

Eredmények, elmaradt partik: Ősz Szabó–Kalmár 0:1, Kalmár–Bartha 0:1. Az utolsó forduló: Kőrösi–Ősz Szabó remi, Brindza–Piri remi, Bartha–Bacsa 0:1, Juhász–Kalmár remi, Kovačić–Malacko 1:0, Lőrincz–Ašković 0:1, Kis Bicskei–Márkus remi.

A bajnokság végeredménye: 1. Márkus 11,5, 2. Ašković 11, 3. Juhász 10, 4. Kalmár 9, 5. Lőrincz 8, 6. Kovačić 7,5, 7. Kecskeméti 7, 8. Bartha és Kőrösi 6,5, 10. Ősz Szabó és Kis Bicskei 6, 12. Piri és Brindza 5, 14. Bacsa 4,5, 15. Malacko 1,5 pont.