2024. április 24., szerda
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Megnyílt az ortopédiai klinika

Fotó: vojvodina.gov.rs

Fotó: vojvodina.gov.rs

A Vajdasági Klinikai Központban ma megnyitották a felújított Ortopédsebészeti és Traumatológiai Klinikát. Igor Mirović tartományi kormányfő elmondta, hogy az állam az utóbbi két és fél évben ötmilliárd dinárt fektetett a vajdasági egészségügyi rendszerbe. Vajdaság AT Kormánya az ortopédiai klinika felújítására és a legkorszerűbb felszerelésre 114 millió dinárt fordított. A munkálatokat a lehető legrövidebb határidőben befejezték, és a klinika a jövő héten már ismét a páciensek rendelkezésére áll.

Pillanatnyilag az Abdominális, Endokrinológiai és Transzplantációs Sebészeti Klinikán, valamint a Törvényszéki Orvostani, Toxikológiai és Molekuláris Genetikai Központban folynak intenzív munkálatok.

– Minden klinikát felújítunk, készülünk a B és a C tömb építésére is. Mindezzel párhuzamosan folyamatban van a legkorszerűbb egészségügyi felszerelések beszerzése – közölte a tartományi kormányfő. Arra is kitért, hogy a regionális kórházak, valamint a Vajdasági Klinikai Központhoz tartozó Belgyógyászati Klinika és Poliklinika korszerűsítésének egy részét a továbbiakban a köztársasági kormány közberuházási irodája folytatja, a tartományi kormány és a szaktitkárság pedig a szükséges dokumentációt finanszírozza.

Mirović bejelentette, hogy Pancsován március végén nyitják meg a teljesen felújított közkórházat.