2024. április 19., péntek
EGYSÉG MŰVELŐDÉSI ÁLLOMÁS

Várják a programötleteket

Az új kultúrközpont felhívást intézett a polgárokhoz, érdeklődéssel várják az ötleteiket az elkövetkező hónapok programjának a kialakításához.

Az Egység kultúrközpont felhívást intézett az újvidékiekhez, jelentkezzenek minél többen programötleteikkel (Ótos András felvétele)

Az Egység kultúrközpont felhívást intézett az újvidékiekhez, jelentkezzenek minél többen programötleteikkel (Ótos András felvétele)

A polgároknak lehetőségük nyílt arra, hogy személyesen is elmondják programötleteiket, az Egység az Anton Čehov utca 4. alatt található, minden munkanapon nyitva van. Ötleteinket telefonon (062/23-13-60) is közölhetjük, az Egységről minden szükséges információt megtalálunk a https://www.facebook.com/Edjsegkulturnastanica/ címen.

– Szeretnénk, ha a programok megfogalmazása és megvalósítása szabadon történne, és ha ingyenesen lehetne őket látogatni. Természetesen ez a tartalomtól és a megbeszéléstől is függ. Nagyon sokféle programot lehet szervezni az Egységben, akár táncesteket, vagy tárlatokat, műhelymunkákat, humanitárius akciókat is tarthatunk. Minden ötletet szívesen várunk. Ezúton szeretnék felhívást intézni az újvidékiekhez, jelentkezzenek minél többen – magyarázta a Dnevnik napilapnak Kristina Nestorović, az Egység koordinátora.

Az Egység irodákat nyitott külön arra a célra, hogy az igénylők ezekben dolgozhassanak az ún. coworking módszer szerint, használatuk ingyenes. – Az Egységben egy nagy terem áll a polgárok rendelkezésére, ahol zenei, vagy táncesteket lehet szervezni, illetve nagyobb összejövetelek, műhelymunkák megtartására is alkalmas. Ezenkívül, itt különféle projektumokat lehet lebonyolítani, az új irodákban pedig egyidejűleg három személy dolgozhat. Az érdeklődők magukkal hozhatják hordozható számítógépüket, mi pedig biztosítjuk számukra az irodai felszerelést: nyomtatók, papír, videokivetítő és vetítésre alkalmas vászon áll rendelkezésre – magyarázta az Egység koordinátora.

Az Egység kultúrközpontot szeptember óta a Novi Sad 2021 Alap működteti.

– Tekintettel arra, hogy Újvidéken régebben nem volt lehetőség hasonló helyiségekben megszervezni a kultúreseményeket, főként nem ingyenesen, most elmondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok. Naponta valamilyen új eseményt tartunk itt, egyre többen látogatnak el az Egységbe, és egyre többen ismerik meg az új kultúrközpontot, a programszervezés iránt pedig nő az érdeklődés – mondta Nestorović.