2024. április 19., péntek

Csoportos munkaterápia időseknek

Továbbképzés a szabadkai Gerontológiai Központ szakembereinek

Pénteken Csoportos munkaterápia a felnőtteket és az időseket ellátó intézményekben címmel tartottak egynapos továbbképzést a szabadkai Gerontológiai Központban. Az eseményt a Tartományi Szociális Védelmi Intézet szervezte.

A központnak tizenöt magasan szakképzett munkatársa van (Fotó: Gergely Árpád)

A központnak tizenöt magasan szakképzett munkatársa van (Fotó: Gergely Árpád)

– A továbbképzés a Tartományi Szociális Védelmi Intézettel folytatott együttműködés eredménye. A központnak tizenöt magasan képzett munkatársa van, akik csoportos munkaterápiával is foglalkoznak. A mai továbbképzésnek az a célja, hogy a tartomány legképzettebb szakembereitől többet tudjunk meg a legújabb folyamatokról, a csoportos munkaterápiáról, azért, hogy meg tudjuk őrizni vezető helyünket az időseknek nyújtott szolgáltatások területén az észak-bácskai körzetben – nyilatkozta a továbbképzés kezdete előtt megtartott sajtótájékoztatón Nenad Ivanišević, a központ igazgatója.

Tatijana Grnčarski, az intézet igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy minden időseket ellátó intézmény fő feladata, hogy tartalmas és aktív életet biztosítson lakói számára. Erre jó módszer a csoportos munkaterápia, amelynek alkalmazkodnia kell az egyéni szükségletekhez. Minden aktivitást, amit az időseket ellátó intézmények nyújtanak, a bentlakók érdeklődéséhez, szükségleteihez kell igazítani.

A továbbképzésen többek között a csoportos munkaterápia fogalmával, céljaival, a foglalkozásterápia és a munkaterápia hasonlóságaival és különbségeivel ismerkedhettek meg a központ szakemberei.