2024. március 19., kedd

Messék

MagyarZó Pistike messéi

Atata az elmúlt napokban irtó igyes volt. Először is a múlt hétvégén lenyakalta a ház előtt álló három akácfát.

MagyarZó Pistike messéi

Az egyik este a héten azon tűnődtem, vajon a Mikulás kitalálja-e, mit szeretnék tőle a legszívesebben kapni. Maguknak elárulom: legjobban egy menő szánkónak örülnék meg, gyakran ábrándozom arról, hogyan hasítok rajta lefelé egy meredek lejtőn.

MagyarZó Pistike messéi

A héten irtó berobbant a járvány, mindennap több ezer új esetet jegyeztek, atata akárhova kapcsolta a televíziót, mindenhol csak a koronavírusról értekeztek: mennyi új fertőzött van, hányan haltak bele a fertőzés szövődményeibe, a közismert személyek közül ki mindenki lett koronavírusos, mekkora nyomás hárul a zegészségügyre, mi lesz a gazdasággal, aztán a zörökös dilemma, mi, nebulók, a suliban tanuljunk a tanító nénivel vagy itthon, online, és így tovább, az öreg végül annyira beelégedett a hírekkel, hogy kikapcsolta a készüléket.

MagyarZó Pistike messéi

Az elmúlt napokban rengeteg érdekes dolog történt felénk és a nagyvilágban, a zősök csak a fejüket kapkodták, én meg igyekeztem a legfontosabbakat lejegyezni. Zerencsére, volt rá időm, mert nem kellett suliba menni, a járvány miatt őszi szünetre küldtek bennünket.

MagyarZó Pistike messéi

Atatát a héten az amcsi elnökválasztás tartotta lázban, mintha a mi életünket különösebben befolyásolná, melyik jenki apóka győzedelmeskedik végül Ámerikában.