2024. április 23., kedd
MAGYAR LABDARÚGÁS

Kettőt egy csapásra

Feltámadt a Vidi, kikapott a Fradi: hat pontra csökkent a kettejük közötti különbség

Megtörtént a nagy feltámadás, és egyből kettőt ütött egy csapásra a Vidi labdarúgócsapata, amely két tavaszi vereség után sima győzelmet aratott az MTK felett, míg a nagy rivális és listavezető Ferencváros kikapott Debrecenben.

Úgy tűnik, a Vidi kilábalt a hullámvölgyből: az OTP Bank Liga címvédője előbb a Puskás Akadémiától 3:0-ra, majd a Diósgyőrtől 2:1-re kikapott, múlt szombaton aztán nagyszerű játékkal úgy győzött az MTK vendégeként 3:1-re, hogy Anel Hadžić, Marko Šćepović és Stopira góljaival már a 36. percben 3:0-ra vezetett.

Az első félidőben kombinatív focit játszottunk, mentek a passzok, nagy energiákat mozgósítottunk, a három gólon kívül is voltak lehetőségeink. A legfontosabb az volt, hogy visszatérjünk a győztes útra, és ez sikerült. Következik a szerdai kupameccs, most már arra figyelünk – mondta Marko Nikolić, a Vidi edzője, aki hozzátette: – Most is hiszek abban, hogy megismételjük a tavalyi sikereinket, de ehhez az első félidei teljesítményre lesz szükség.”

A csapat visszatér Székesfehérvárra, és a hétvégén a Haladást fogadja, amely 21 forduló alatt csupán tíz pontot gyűjtött, és messzebb van az utolsó előtti helytől, mint az előtte álló Kisvárda a dobogótól.

A Vidi hátránya jelenleg hat pont az élen álló Ferencváros mögött, és a fehérváriak nagy köszönettel tartoznak a Debrecennek, amely az első két idei bajnokiján gólt sem szerzett, ezúttal viszont legyőzte a Fradit. Pedig a vendégek szereztek vezetést Lasha Dvali góljával, ám a hazaiak a 83. percben kiegyenlítettek Tőzsér Dániel tizenegyesével. És még nem volt vége: az élete első NB I.-es mérkőzésére becserélt Zsóri Dániel a 93. percben egy beadást váratlanul, 15 méterről, ollózva próbált kapura lőni, és a labda védhetetlenül vágódott a bal sarokba. „Álmodni sem mertem volna, meg nem is gondoltam volna ilyenre, hogy első mérkőzésen ilyen gólt fogok szerezni, és ezzel fogjuk megnyerni a meccset, pont a Fradi ellen, az utolsó percben. Elsőre sok egy kicsit, hogy mindenki rólam beszél” – nyilatkozta a meccset követően a 18 éves labdarúgó.

A Fradi szombaton a Puskás Akadémiát fogadja, a felcsútiaknál Radoki János edző a bravúros Vidi-verés óta csak kapkodja a fejét, hiszen tanítványai előbb a Honvédtól, majd a hétvégén hazai pályán az Újpesttől szenvedtek vereséget.

A Debrecen Paksra látogat, a hajdúságiak jó formában vannak, hiszen a legutóbbi három meccsüket megnyerték a Tolna megyeiek ellen: tavaly áprilisban még Pakson is sikerült egy sima 5:2-es győzelmet aratniuk.

Az Újpest a Diósgyőrt fogadja, és akár legújabb szerzeményét, a legutóbb a horvát Inter Zaprešićben szereplő 23 éves nigériai támadót, Teophilus Solomont is bevetheti. „Korábbról is ismertem az Újpestet, egy kedves barátom, Obinna révén, néha még a mérkőzéseket is megnéztem. Amikor szóba jött az igazolásom, akkor mélyebben is utánajártam a dolgoknak, láttam, milyen gazdag a klub történelme, és hogy ez egy igazán nagy csapat. Örülök neki, hogy itt lehetek, egy ilyen nagyszerű együttesnél. Szeretnék minél többet segíteni, a legjobbamat fogom nyújtani, hogy elérjük a kitűzött célokat” – mondta Solomon az Újpest honlapjának.

A 22. forduló programja

Február 23., szombat: Ferencváros–Puskás Akadémia (17 óra), Mezőkövesd–Kisvárda (17 óra), Vidi–Haladás (17 óra), Újpest–Diósgyőr (17 óra), Paks–Debrecen (17 óra), Honvéd–MTK (19.30).