2024. április 26., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS – EURÓPAI KUPAPOROND

Simeone megmutatta!

Lehet, hogy az „isteni Diego” becenévhez hamarosan új személyt társítanak az Atlético Madridnál. A BL szerdai rangadóján a Matracosok 2:0-s győzelmet arattak a Wanda Metropolitanóban a Juventus felett, s remek helyzetből várhatják a torinói visszavágót. A mérkőzésen a spanyol csapat egyébként nem is két, hanem három gólt szerzett, ám Morata fejesét még nem adta meg a játékvezető. A fővárosiak erejét mutatja, hogy a számukra kedvezőtlen videobírós ítélet után sem csüggedtek. A 78. percben jókora kavarodás után Giménez kotorta a labdát Szczęsny kapujába, majd öt perccel később Godín is betalált. Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője nem hazudtolta meg magát, s gólöröme igencsak őszintére, de kissé talán durvára sikeredett, amikor – aktív játékosi karrierjét idézve – nemi szervét markolászva ünnepelte az első megadott gólt. A Juventus nehéz helyzetbe került, hiszen elég nehéz elképzelni, hogy Griezmannék három gólt kapnak a második meccsen, de a feltüzelt Cristiano Ronaldo óvatosságra intette a spanyol szurkolókat. A portugál sztár sem maradt ki a mutogatási versenyből: öt ujját prezentálta a drukkereknek, utalva arra, hogy neki öt BL-trófeája van, míg az Atlétinek egy sem.

Az este másik összecsapásán is jókora kavarodás volt, hiszen a Schalke 2:1-re vezetett és emberelőnyben játszott a Manchester City ellen, végül mégis az angolok nyertek. A Premier League címvédője Leroy Sané hatalmas szabadrúgásgóljával egyenlített, a 90. minutumban pedig Sterling használta ki a német védők hibáját, 3:2-re alakítva így az állást.

EURÓPA-LIGA

A második számú európai kupasorozatban is egy spanyol csapat jött ki jobban az adok-kapokból. A Sevilla az olasz Lazio ellen hazai pályán harcolta ki a továbbjutást. Bár az első mérkőzésen az andalúziaiak kikaptak, saját pályájukon 2:0-ra verték Milinković-Savićékat, így Pablo Machín gárdája lett az El első nyolcaddöntőse.