2024. április 19., péntek
EGY EZOTÉRIAI TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Elszerettem, elszerették...

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál majd valami hasznosat a maga számára.

– Tisztelt hölgyem, jó, hogy így telefonon tudok beszélni önnel, mert másképp nem lenne bátorságom elmondani mindent. Az is jó, hogy így nem kell senkinek sem a szemébe néznem, s ha netán elítél, megbotránkozik és kritizál, akár le is tehetem a kagylót.

– Ne féljen, nem szoktam elítélni senkit, mert már régen megtanultam, hogy minden furcsa, esetleg „rossz” cselekedet mögött ott van a magyarázat, amelyből meg lehet érteni az emberi cselekedeteket. Mindig van oka egy emberi reakciónak. Persze, hogy nincs mindig teljesen igaza a bűnt elkövetőnek, de azon vagyok, hogy megtaláljuk a helyes utat, esetleg segítségül kérjük olykor a horoszkóp, a kártya vagy a Ji csing energiáit, hogy segítsenek ebben. A hiba elkövetése büntetéssel jár, amit az élettől, avagy önmagunktól meg is kapunk. Sokszor azonban egy cselekedetet valaki rossznak lát, más közömbösnek, s akad, aki ezt pozitívan szemléli. Én mindenképpen azon vagyok, hogy segítsek, hogy enyhítsük a bajt, a büntetést pedig már sokszor megkapja az ember, még mielőtt segítséget kérne. Tehát, miről is van szó?

– Negyven évvel ezelőtt kezdődött a történet. Elvált asszony voltam, amikor a szomszédságomba költözött egy házaspár egy másik faluból. Csodaszép, derék ember volt a férj, s mivel falun nem mindennap ismer meg az ember új arcokat, engedtem a fantáziámnak és vágyaimnak, s elhatároztam, hogy bizony, elcsábítom a szomszédot. Előbb összebarátkoztam a szomszédasszonnyal, s naponta bejártam a házukba. Nemsokára megtudtam, hogy mikor szokott eljárni a szomszédasszony otthonról. Egy ilyen alkalommal ismét átmentem hozzájuk, s minden csáberőmet bevetettem, hogy elszeressem az urát. Ő elég könnyen be is adta a derekát, s egy ideig így titokban találkozgattunk is. Telt múlt az idő, s én teljesen belehabarodtam a szomszédba, s most már nem elégedtem meg ennyivel, csak magamnak akartam Jóskát – felesége akartam lenni. Hogy biztosra menjek, nem akartam kockáztatni azzal, hogy megpróbáljam rábeszélni őt, hagyja ott az asszonyt, mert miért is tenné, hiszen neki ez a helyzet nagyon megfelelt. Ezt nem mondta, no de én ennyire már ismertem a férfiakat! Kigondoltam tehát a tervet, s írtam egy névtelen levelet a szomszédasszonynak, melyben az állt, hogy másnap ennyi és ennyi órakor jöjjön váratlanul haza a munkából, tetesse magát betegnek, s itthon rajtakaphatja a párját a szeretőjével, s a világ minden kincséért se mutassa meg e levelet a párjának, s ne is beszéljen erről soha senkinek. Úgy intéztem, hogy szóljon a zene, hogy Jóska ne vegye észre, amikor az asszony közeledik, s hogy valóban félreérthetetlen helyzetben legyünk, amikor reánk nyit. A tervem bevált, Jóska hamarosan a férjem lett, s azonnal el is költöztünk abból a faluból. Sose vallottam be Jóskának, hogy én buktattam le. Néhány évig élveztem a házasságot, ám néha eszembe jutott, amit a szomszédasszonyom akkor mondott ki: „Elszeretted tőlem, vissza fogod ezt kapni, tőled is el fogják szeretni, nem sokáig lesztek boldogok.”

Ez a jóslat sajnos bevált. A férjem egyszer fájlalni kezdte a derekát, s gyógyfürdőbe utalták. Szerettem volna vele menni, de azt mondta, hogy nem lehet, mert ez egy gyógyosztály, ha majd jobban lesz, akkor elvisz engem is egy másik fürdőbe. Bele is nyugodtam ebbe. Egy éjjel  azonban a régi szomszédasszonyommal álmodtam, aki a szemembe röhögött, s így szólt: „Na, ugye megmondtam? Elszeretted, hát tőled is elszerették. Kölcsön kenyér visszajár, ha, ha, ha.”  Egész nap nyugtalan voltam, másnap pedig egy ember kopogtatott nálam. Elmondta, hogy a testvére pont abban a fürdőben járt, és ott látta tegnap az én páromat meg az ő párját ahogy kézenfogva sétálgattak. Ő rögtön megüzente neki, hogy haza ne jöjjön, a szeme elé ne kerüljön, s úgy hallotta, hogy együtt is maradnak, engem is itt fog hagyni a férjem. Abban az időben ritkaság volt a telefon, s igencsak szenvedtem, amíg nem találkozhattam Jóskával. Amikor hazajött, csak összeszedte a cuccait, s bejelentette, hogy egy másik faluba költözik az új asszonnyal. Valahogy tudtam is, hogy el fog hagyni, mert tudom, hogy az átok fog. Főleg a gyűlölet érzésével kimondott átok. Nekem sem kellett több, elátkoztam őket. Nemcsak az asszonyt, hanem Jóskát is. Az asszonynak azt kívántam, hogy rövid ideig élvezhesse csak e kapcsolatot, legyen boldogtalan, Jóskának pedig a halált kívántam. Nagyon erősen és nagyon sokáig kívántam, néhány babonát is megtettem. Hallottam, hogy nem ajánlatos, mert a fekete mágia visszaüt, de ki törődött akkor ezzel? Csak az volt a fontos, hogy ők megbűnhődjenek. Alig voltak együtt néhány évig, történt egy baleset, s a volt férjem meghalt. Nem tudom leírni azt az érzést, amikor tudomást szereztem róla. Örültem is, sirattam is, de valamilyen félelem is belém szállt. Én öltem volna meg? A mágia tényleg ilyet is tud? Tudom, hogy nem visznek el a rendőrök, ám másmilyen büntetéstől félek. Mit tehetek most, milyen büntetést várhatok? Megúszhatom, vagy nem? Mit tegyek? Azóta nem tudok rendesen aludni, egyre több és több betegségem van, magányos vagyok, s nincs nap, amikor nem gondolok a múltra. Érdemes volt elszeretni, elátkozni, hazudni, megrontani? Most azért szenvedek, mert Jóska első felesége elátkozott, vagy azért, mert én átkoztam el a harmadik feleségét, és főleg őt? Itt van, pár év már eltelt, Jóska nincs, mi, a három feleség megvagyunk, ám ahogy látom, egyikőnk sem boldog. Kérem, segítsen, a bűntudatom egyre nagyobb, le kell zárjam a múltat. Lehetek még boldog? És miért szenvedek még, ha egyszer már megbántam, amit tettem?

– Az már egy jelentős lépés, ha ön belátta, hogy tévedett, és megbánta, amit tett. Ám ön szerint sem lenne igazságos, ha valaki miatt ön sokat szenvedne, s az nem kapna semmi büntetést, mert megbánja, amikor a sors visszaütne. Valamennyi büntetés, valamennyi szenvedés kijár érte. Ám nem kell a végtelenségig szenvednie senkinek sem. Igen, léteznek gyakorlatok, meditációk, melyekkel az ön lelki egyensúlya visszaáll, s tehet még ön olyan dolgokat is, amivel segíteni fog másokat, s ami egyensúlyba hozza a mérleget. Elküldöm a gyakorlatokat, s bagua tükörre is szüksége lesz. A kinti megvéd a sok negativitástól, a nép elítélésének ártó energiájától is, a benti pedig beindítja a pozitív dolgokat, gyógyulást, sikert. Ezenkívül egy nagy energetikai tisztítást kell elvégezni az otthonában is, így a lelke is könnyebben tisztul. Ezután másképpen kell elrakni a bútorokat, s egy új ágy, új helyen, vagy másik szobában szintén nagy hatással bírna. Küldöm az említetteket, s az utasítást arra is, hogy mit hova tegyen, s mit hova ne tegyen. Küldje el az alaprajzot az otthonáról, belerajzolva a bútorokat is. Enyhíteni fogunk a bajon, nyugodjon meg!