2024. április 25., csütörtök

Bálint-napi gondolatok

A szerelemről szóló fogalmazásokkal, versekkel, rajzokkal és zenével ünnepelték a Bálint-napot Topolyán a Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központban.

A legszebb kollekció díját a Csáki Lajos iskola 4. osztályos tanulói kapták (Herceg Eliabetta felvétele)

A legszebb kollekció díját a Csáki Lajos iskola 4. osztályos tanulói kapták (Herceg Eliabetta felvétele)

A hétvégi műsor keretében kihirdették a Bálint-napi irodalmi és képzőművészeti pályázat eredményeit. A díjkiosztó ünnepségen Kisimre Szerda Anna, a Kodály-központ elnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a község iskoláiból több mint 80 írás érkezett az irodalmi pályázatra, a képzőművészetire pedig több mint 140 alkotás.

Az idén először meghirdetett képzőművészeti pályázat zsűrije Németh Anna nyugalmazott tanárnő. Fekete Edit óvónő és Kisimre Szerda Anna voltak. A legjobb alkotásokból kiállítás nyílt.

A legszebb kollekció díját a Csáki Lajos Általános Iskola 4. osztályos tanulói kapták, név szerint: Fehér Áron, Gyantár Anna, Hatvani Ámor, Micskó Hanna, Bacsó Csenge, Baranyi Ákos, Illés Roland, Engi Anabela és Kelemn Márk, tanítónőjük Budai Sinkovics Margit.

A 3–4. osztályosok csoportjában az 1. díjat Balog Lara érdemelte ki a Nikola Tesla iskolából. Az 1. és 2. osztályos tanulók közül 1. díjat kapott Fodor Nina Bácskossuthfalváról.

A 19. alkalommal meghirdetett irodalmi pályázat zsűritagjai Péter Irén nyugalmazott tanárnő, Herceg Elizabetta újságíró, valamint Ejzler Evila kommunikációs szakember voltak. A zsűri nevében Péter Irén magyartanárnő méltatta a beérkezett pályamunkákat.

Az 5. és 6. osztályosok közül 1. díjas Major Dániel, a Nikola Tesla iskola tanulója. A 7. és 8. osztályosok közül 1. díjat Sebők Virág és Sebők Vivien nyertek Bácskossuthfalváról. Vers kategóriában 1. díjat kapott Ivanics Réka, valamint Cservenák Csenge, a Nikola Tesla iskolából.

A középiskolások közü1 első díjas lett Németh Viktor, a Mezőgazdasági iskola tanulója, valamint Francia Flavie, az Aurora Beszédművészeti és Irodalmi Műhely tagja.

Vers kategóriában Dudás Kata, a Dositej Obradović Gimnázium tanulója lett az első.

Minden résztvevő emléklapot kapott, a díjazottak könyvjutalomban részesültek, és a Solymossy Könyvesház jóvoltából a felkészítő pedagógusok is kaptak egy-egy könyvet.

Az első helyezettek felolvasták a fogalmazásaikat, verseiket, és a zentai Mécsvirág együttes szerelmes dalokból, versekből összeállított műsora emelte a díjkiosztó hangulatát.