2024. április 25., csütörtök
SZENTTAMÁS

Megajándékozták az újszülötteket

A szenttamási Ruka spasa Egyesület az önkormányzat támogatásával hétfőn fogadást rendezett azon fiatal nők részére, akik az idén januárban vagy februárban lettek anyák. A női egyesület tagjai a babáknak a saját műhelymunkáik alkalmával, minőségi fonalból készült kötött holmit, elsősorban sapkát, sálat és kesztyűt ajándékoztak, vagyis 10 ajándékcsomagot. Savka Lazić, az egyesület elnöke kiemelte, az év hátralévő részében kéthavonta adnak ajándékot minden kismamának.

Paraczky László felvétele

Paraczky László felvétele

‒ Gratulálok mindenkinek, aki az idén anya lett, és persze köszöntöm a nagymamákat is. Az egyesületben mindannyian örülünk, hogy ha kicsit is, de növekvőben van a születések száma, ezt folytatni kell, mi pedig ilyen módon, szerény ajándékokkal emlékeztetjük a fiatal anyákat, hogy valaki gondol rájuk. A projektumot az önkormányzat támogatásával valósítottuk meg, ezúttal szeretném megköszönni a segítségüket – mondta.

A csomagok mellé Radivoj Paroški szenttamási polgármester az anyáknak átadta az önkormányzat ajándékát is. Minden baba egy-egy komplett minőségi ágyneműt, azaz párnát és paplant kapott. A polgármester elmondta, az önkormányzatban a közelmúltban kidolgoztak egy programot a családok erősítésére.

‒ Az idén a község minden újszülöttnek 20 ezer dináros támogatást ad, annak a gyereknek, aki csak az egyik szülővel él, 40 ezer dinár támogatást biztosítottunk. Programunknak a fő célja a családok erősítése, de ez mellett több olyan projektum fut, amelyeknek köszönhetően felzárkóztunk a szociálisan nyitott környezetekhez – mondta Szenttamás polgármestere.

A polgármester elmondta azt is, hogy már évek óta sikeresen együttműködnek a Ruke spasa Egyesülettel, és egyetlen célt tűztek ki maguk elé: javítani a nehéz helyzetben élő, azaz a rászoruló, valamint a hátrányos szociális helyzetben élő családok iskolás gyermekeinek, hogy azokat a nehézségeket, amelyekkel naponta szembesülnek, leküzdjék.

A Szórványlétben projektum finanszírozásában részt vesz az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium.