2024. április 25., csütörtök

Igor Mirović meglátogatta a négyesikreket

Igor Mirović tartományi kormányfő kedden meglátogatta a szabadkai Krstić családot, amelyben a tartományi kormány által támogatott mesterséges megtermékenyítő programnak köszönhetően november 13-án négyesikrek születtek: Melanija, Dimitrije, Božidar és Zaharije. Szerbiában hét év után jöttek ismét világra négyesikrek – olvasható a tartományi kormány közleményében.

– A Krstić család megörvendeztette egész Szerbiát. A család kitartásának, és az újvidéki Genezis nőgyógyászati kórháznak köszönhetően vannak ismét négyesikreink – nyilatkozta Igor Mirović, és hozzátette, hogy a tartományi kormány két új intézkedést is bevezetett a gyermekszületések számának növelésére.

Az egyik ilyen intézkedés azon családok lakhatási körülményein igyekszik javítani, amelyekben megszületett a harmadik vagy negyedik gyermek. A másik intézkedés pénzsegély formájában jelenik meg, oly módon, hogy azon munkanélküli édesanyáknak, akiknek megszületik a harmadik vagy negyedik gyermeke, két éven keresztül tizenötezer dinárt fizetnek ki havonta.

– A tartományi kormány az elkövetkező években további jelentős forrásokat fog elkülöníteni a születésszám növelése érdekében, a népességszám-növelő intézkedéseken belül – mondta a tartományi kormányfő.

Zorica Crnogorac, a Genezis nőgyógyászati kórház csoportfőnöke elmondta, hogy a tartományi kormány támogatásával ez az egészségügyi intézmény negyven újszülöttet segített eddig a világra.