2024. április 19., péntek

Ma Magyar Szó-élőújság Bajmokon

Lakossági fórummal egybekötött Magvető-bemutató

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége közös szervezésében mezőgazdasági lakossági fórummal egybekötött Magyar Szó-élőújságot tartunk ma Bajmokon, holnap pedig Törökkanizsán és Magyarkanizsán. A rendezvényen bemutatkozik a 75 éves Magyar Szó és mezőgazdasági melléklete, a Magvető, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági- és tartományi szakpolitikusai az aktuális mezőgazdasági pályázatokról és a kötelező gazdasági bejegyzésekről beszélnek. Az élőújságra Bajmokon ma 18 órakor a Dózsa György MMK-ban, szerdán pedig 16.30-kor Törökkanizsán a helyi közösségben, míg Magyarkanizsán 19 órai kezdettel a városházán kerül sor.

A szerkesztőségünket Varjú Márta főszerkesztő képviseli, Varga Attila, a Magvető szerkesztője, Fodor István, a Szórványlétben I. és II., valamint a Menedékben kiadvány szerkesztője, ezenkívül az est elmaradhatatlan vendége, a MagyarZó Pistikét megszemélyesítő Molnár Zoltán színművész.

A helyszínen Bágyi Sándornál, a terjesztőosztályunk munkatársánál megvásárolható a Naptár 2019, a Menedékben, valamint a Szórványlétben című kiadványunk.

Az Aktuális pályázatok és a kötelező gazdasági bejegyzések nevű lakossági fórumon Fremond Árpád, a VMSZ alelnöke, a Köztársasági Képviselőház Mezőgazdasági Bizottságának tagja, Juhász Attila mezőgazdasági államtitkár, Ótott Róbert, a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság helyettes titkára, dr. Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatóhelyettese és Nagy Miklós, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének elnöke beszél az aktuális tudnivalókról.