2024. március 29., péntek
NŐI LABDARÚGÁS

Győzelem keserű szájízzel

A téli szünetben névváltoztatáson átesett, ezentúl TSC Magyarkanizsa néven versenyző magyarkanizsai klub Szabadkán játszotta le első felkészülési mérkőzését, ahol a kék-fehérek az országos bajnok Spartacus tartalékcsapata ellen léptek pályára. A pénteki találkozó vendéghelyzetekkel kezdődött, a 13. percben Balázs lőtt mellé ígéretes pozícióban, majd Govorčin lapos lövése csak centikkel kerülte el Trkulja kapuját. Az I. félidő derekán a Tisza-partiak Lazić góljával szerezték meg a vezetést, a tapasztalt hátvéd húsz méterről vette be a hazaiak kapuját. A folytatásban a magyarkanizsaiaknak több lehetőségük is volt, Balázs azonban a kapusba lőtte a labdát, Drobnjak pedig öt méterről kapu fölé bombázott. A kihagyott helyzetek után a túloldalon jött is a büntetés, az 58. percben ugyanis Rajić 25 méterről kilőtte Ubović kapujának bal felső sarkát. A szabadkaiak egyenlítő találata után ismét a rutinosabb vendégcsapat vette át az irányítást, és Sóti Rékáéknak a hajrában sikerült is megszerezniük a győztes találatot, a 72. percben Lazić távoli lövése után a labda a felső lécről a gólvonal mögé pattant.

A győzelem ellenére a TSC Magyarkanizsa vezetői nem lehetnek maradéktalanul elégedettek az utóbbi napok történéseivel, a 2010-ben Metalmania néven alapított egyesület ugyanis a téli átigazolási időszak utolsó napjaiban két meghatározó játékosát is elveszítette: a házi gólkirály Vass Noémi hat hónap után visszatért Szegedre, Janković Milana pedig családi okok miatt hagyta el a csapatot, így a Tisza menti együttes némileg meggyengülve várhatja a tavaszi folytatást.

Szabadka: Spartacus B–TSC Magyarkanizsa 1:2 (0:1)

Városi stadion segédpályája, 20 néző, vezette: Vukas (Szabadka). Góllövők: Rajić az 58., illetve Lazić a 28., a 72. percben.

Spartacus B: Trkulja A., Stopić, Ábrahám, Pataki, Trkulja M., Marković, Rajić, Márki, Obradović, Đokić, Petrović. Játszottak még: Gabrić, Lazarević, Maljan, Disztl, Fodor, Zadro, Molnár.

TSC Magyarkanizsa: Ubović, Sóti, Lazić, Jelača, Belovan, Jonović, Körmöci, Ivošević, Govorčin, Balázs, Knežević. Játszottak még: Kovács, Drobnjak, Božić, Grudurić.