2024. március 29., péntek
AUTÓ-MOTOR SPORT

Ferrari a föld alól

A leglátványosabb Formula–1-es autóbemutatóval egyértelműen a Ferrari rukkolt elő: csapat a maranellói főhadiszállásán egy kerek évforduló jegyében adta meg az alaphangot a szezonkezdethez. Idén van 90 éve annak, hogy Enzo Ferrari 1929-ben megalapította a mára legendássá vált gyárat, ennek emléket állítva pedig új F1-es versenyautójukat SF90 névre keresztelték.

A rendezvény csúcspontjaként látványos hang- és fényjátékok kíséretében a modell a felnyíló színpad alól emelkedett fel, hogy első alkalommal megmutassa új idomait és a vörös egy újabb, a matt felé hajló árnyalatát a világnak. Mint az új csapatfőnök, Mattia Binotto rámutatott, az újfajta festéket nem esztétikai, hanem technikai okokból alkalmazták, hiszen még azáltal is néhány száz grammot tudtak spórolni az autó tömegén, hogy nem festették csillogóan tűzpirosra.

Sebastian Vettel ötödik szezonját kezdi idén a Ferrari pilótájaként, most először viszont már nem Kimi Räikkönen lesz a csapattársa, hanem a frissen leigazolt 21 éves szupertehetség, Charles Leclerc. Bár a monacóitól a közvélemény és az istálló is sokat vár, a vezetőség mégis tett egy olyan kijelentést, hogy az idény elején még Vettelt fogják előnyben részesíteni a döntéshelyzetekben, amíg Leclerc fel nem veszi a ritmust.

Utolsóként a Sauberből Alfa Romeóvá lett csapat tartja meg a bemutatóját a hétfőn Barcelonában kezdődő teszt reggelén, ám már ezt megelőzően közzétettek néhány képet az új modellről, miközben megtartották annak bejáratását Fioranóban, a Ferrari tesztpályáján. Az erre a célra engedélyezett 100 kilométeres távot új pilótájuk, Räikkönen tette meg, miután csapattársa, Antonio Giovinazzi befutott a repülőtérről az autó utolsó alkatrészeivel. Az autó végleges festésére csak hétfőn derül fény, hiszen ezen a próbameneten még álcafestést használt az Alfa Romeo, Bálint-nap alkalmából szívecskékkel teletűzdelve a karosszériát.

Győzelem az utolsó méteren

Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, mennyire különleges szereplő az elektromos hajtást alkalmazó Formula–E az autóversenyzés egén. A fiatal bajnokság versenyei rendre olyan izgalmas, olykor egészen szürreális forgatókönyveket produkálnak, amelyekről más autós sorozatok, így az F1 is csak álmodhatnak. Így történt ez a hétvégén Mexikóvárosban rendezett fordulón is.

Az F1-ből ismert helyszín rövidített vonalvezetésén zajló hétvégének a sztárja és a legnagyobb vesztese is egyaránt Pascal Wehrlein volt. Az újonc német már harmadik időmérőjén megszerezte a pole-pozíciót, és noha a futamon végig loholt valaki a sarkában, egészen a kockás zászló előtti méterekig ő állt az élen. Az utolsó kör ugyanis drámai végjátékot hozott. A Formula–E elektromos autóiban a pilótáknak nem a benzinnel, hanem az árammal kell okosan gazdálkodniuk, és bár emiatt elengedhetetlen a taktikus vezetés, de ritkán fordul elő, hogy kifogyjon a töltés a leintés előtt. Most viszont a kalkulálást megnehezítette, hogy öt kör után piros zászlóval megszakították a versenyt, amikor Nelson Piquet hátulról ráfutott Jean-Eric Vergne-re, s önmagát ugyan nem, de Jaguarját alaposan összetörte. Végül a Nissannál el is számolták, hány kör fér bele a 45 percben megszabott versenyidőbe, és hiába haladtak a 3-4. helyen, Sébastien Buemi és a látványosat rajtoló Oliver Rowland az utolsó körben kénytelenek voltak félreállni. Wehrlein akkumulátorát inkább a komoly védekezési kényszer merítette a kelleténél jobban, Lucas di Grassi az utolsó körökben nagy nyomást helyezett rá, és a német Mahindrája a célegyenesbe érkezve merült le, ahonnan már csak lendületből gurulhatott el a célig. Di Grassi az utolsó pillanatban még ki tudott bújni mögüle, és elsőként haladt át a célvonalon! Az őrült befutót nehéz lesz feledni, még ha az élét kicsit tompította is, hogy Wehrlein pályalevágásért végül időbüntetést kapott, így csak 6. lett. A dobogóra Antonio Felix da Costa BMW-je és Edoardo Mortara Venturija ért még fel, míg a Mahindrának a mezőny végéről a 4. helyre felkapaszkodó Jérôme d’Ambrosio nyújtott vigaszt, aki így visszavette a vezetést a tabellán.

Az egyéni pontverseny állása: d’Ambrosio 53 pont, Da Costa 46, Bird 45 stb.

Észt siker a Svéd Ralin

Nem meglepő módon az északi pilótákról szólt a WRC egyetlen teljesen havas pályán zajló versenye, a Svéd Rali – viszont nem mindegyikükről pozitív értelemben. Néhány nagy versenyző már az elején kihullott, a hatszoros világbajnok Sébastien Ogier, valamint Jari-Matti Latvala is fennakadt egy hófalon, amit követően Teemu Suninen került az élre. A fiatal finn első győzelméért hajtott, ráadásul csapata, a szűkös költségvetéssel gazdálkodó M-Sport Ford is arra biztatta, hogy tegyen meg mindent az első hely megtartásáért. Talán a túlzott kockázatvállalás az oka annak, hogy Suninen szombaton kicsúszott, és rengeteg időt veszített, így az észt Ott Tanak és Toyotája tekintélyes előnnyel örökölte meg a vezetést, amelyet meg is őrzött a vasárnapi befutóig. A dobogóra felállhatott még a Citroënnel Esapekka Lappi, valamint a Hyundaijal Thierry Neuville, aki néhány másodpercnek köszönhetően akadályozta meg csapattársát, a norvég Andreas Mikkelsent abban, hogy teljessé tegye az észak-európai pódiumot.

A Hyundaijal a ralizást újrakezdő Sébastien Loeb csak a hetedik lett, de volt ezen a versenyen egy nála még nagyobb visszatérő is: a kétszeres világbajnok Marcus Grönholm, aki teljes szezonban 2007-ben, vb-futamon pedig 2010-ben indult legutóbb, 51 évesen megejtett egy alkalmi beugrást a Svéd Ralin, amelynek ötszörös győztese. A finn legenda és navigátora számára azonban a verseny korán véget ért, már pénteken becsúsztak az erdőbe, s nem is tudták folytatni.

A bajnokság állása: 1. Tanak 47 pont, 2. Neuville 40, 3. Ogier 31 stb.