2024. április 26., péntek

A generációk közötti szolidaritás fejlesztése érdekében

A szabadkai Gerontológiai Központ és a helybeli Egészségügyi Középiskola között hosszú idő óta szoros kapcsolat van. Utóbbi intézmény tanulói a szakmai gyakorlataik egy részét a Gerontológiai Központban szerezték meg. Ezen kapcsolat csütörtökön hivatalossá vált, hiszen Nenad Ivanišević, a Gerontológiai Központ igazgatója, és Olga Petrović, az Egészségügyi Középiskola igazgatója együttműködési szerződést írt alá, amelynek értelmében a jövőben a két intézmény közötti együttműködés még szorosabbá válik.

Olga Petrović, Nenad Ivanišević és Nataša Aleksić (Fotó: Benedek Miklós)

Olga Petrović, Nenad Ivanišević és Nataša Aleksić (Fotó: Benedek Miklós)

Az ünnepélyes szerződés-aláírás alkalmával Nenad Ivanišević elmondta, hogy nagy örömére szolgál, hogy a diákok mind nagyobb számban vesznek részt szakmai gyakorlaton a Gerontológiai Központban, annak ellenére, hogy nem egészségügyi intézményről van szó. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a diákok itt megtanulhatják a generációk közötti kommunikáció és szolidaritás fontosságát.

– Minél több fiatal megismeri azt, hogy hogyan élnek az idősek, milyen formái vannak az öregségnek, milyen betegségekre kell jobban odafigyelni az idő előrehaladtával, annál szolidárisabbak lesznek idősebb polgártársaikkal. Másrészt bízunk abban, hogy a fiatalok kedvet kapnak az idősgondozásra, és a középiskola elvégzése után nálunk állnak munkába – fogalmazott Ivanišević, aki azt is elmondta, hogy a jövőben szükség esetén társadalmilag hasznos munkát is végeznek a fiatalok az intézményben.

Olga Petrović felszólalásában reményét fejezte ki, hogy a fiatalok, amellett, hogy szakmai tapasztalatot szereznek, frissességet és derűt hoznak a Gerontológiai Központba.

A rendezvényen jelen volt Nataša Aleksić, a Szabadkai Városi Tanács oktatással megbízott tagja, aki a helyi önkormányzat támogatásáról biztosította mindkét intézményt.