2024. április 19., péntek
EURÓPAI KUPAPOROND

A BL egyelőre túl nagy falat Solskjæréknak

Őszintének kell lennünk, az ellenfél magasabb szintet képviselt” – vélekedett Ole Gunnar Solskjær a PSG elleni nyolcaddöntős párharc 2:0-ra elvesztett manchesteri első mérkőzése után. A Manchester United Mourinho menesztése óta szárnyalt, tizenegy mérkőzésen tíz győzelem és egy döntetlen jutott a norvég szakembernek, az igazán nagy kihívás azonban nyilvánvalóan a legrangosabb európai kupasorozatban várt a Vörös Ördögökre.

A kedd esti derbit az angolok kezdték jobban, magas presszinggel hamar elfojtották a párizsiak támadásait, de a hatalmas tempót nem tudták végig tartani, így az első félidő vége felé már jóval kiegyenlítettebb csata zajlott a pályán. Tuchel munkáját sérülések nehezítették, így Dani Alves és Marquinhos is egy sorral előrébb játszott a szokottnál, Neymart pedig Di María próbálta helyettesíteni a bal oldalon. A második játékrészben aztán a manchesteriek alaptaktikája nagy csorbát szenvedett el, hiszen Martialt és Lingardot is le kellett cserélni. A csereként beálló Mata és Alexis Sánchez nem tudtak felnőni a feladathoz, a francia bajnok pedig gyors kontráival felőrölte az MU-t. Az első gól szögletből született: Di María beadását Kimpembe vágta közelről a hálóba. Alig hét perccel később pedig egy pillanatnyi hiba is elég volt arra, hogy a középen sebesen száguldó Mbappé leheletfinoman rúgjon De Gea kapujába. A BL egyelőre túl nagy falatnak tűnik ennek a Manchesternek, de továbbra is biztató, amit Solskjær művel a manchesteriekkel. A visszavágót március 6-án rendezik, de az angoloknak kevés esélyük maradt a továbbjutásra. Pogbát a rendes játékidő utolsó percében kiállította a bíró, így kénytelen kihagyni a párizsi összecsapást.

A másik meccsre nem jutott ekkora médiafigyelem, a Roma azonban a 19 éves Nicolò Zaniolo két góljával megverte a Portót. A portugálok szépítő találatát Adrían López szerezte, ez a párharc tehát még nem dőlt el.

EURÓPA-LIGA

Az Európa-ligában ma kezdődik az igazi futballdömping. Pályára lép az Arsenal, az Inter, a Frankfurt és a Napoli is. Kiemelt rangadónak a Lazio–Sevilla találkozó számít, ahol sajnos sérülés miatt nem láthatjuk majd Milinković-Savićot. Érdekes párharc lehet még a skót Celtic és a Valencia csatája is, MaurizioSarri Chelsea-je pedig a Malmőhöz látogat. A PL-ben elszenvedett csúfos vereség után a londoni együttesnek mindenképpen jót tenne a jó európai szereplés.