2024. április 25., csütörtök
SPORTHÍREK

Zavarkó és Kličarić aranyérmes

A csehországi Prerovban rendezett felnőtt és ifjúsági korosztályú egyéni tekevilágkupán a szerbiai tekézők öt érmet nyertek. A férfiak mezőnyében Zavarkó Vilmos szerezte meg az aranyérmet, miután a döntőben 678:665 (2:2) arányban legyőzte a szlovén Uroš Stoklast, míg Igor Kovačić bronzérmes lett. Az ifjúsági korosztályban Bojan Kličarić végzett az első helyen, miután a döntőben 615:617 (3:1) arányban győzött az osztrák Matthias Zatschkowitsch ellen. A nőknél a magyarországi Méhész Anita szerezte meg az aranyérmet, miután a döntőben 690:629 (4:0) arányban diadalmaskodott a szlovén Brigitte Strelec felett. Az ifi lányok korosztályában a horvátországi Mirna Bosak lett az első, miután a döntőben 598:606 (3:1) arányban nyert a szlovén Anja Forstranić ellen.

Csapatversenyben a felnőtt korosztályban Szerbia a második, míg az ifjúsági mezőnyben a harmadik lett.

VÍZILABDA

Nagy csatában nyert az Európa-bajnok

A magyar női vízilabda-válogatott az utolsó pillanatokra kiélezett mérkőzést játszott Hollandiával a női világliga európai selejtezőjében, amely egyben az Európa-kupa selejtezője is. Bíró Attila lányai pocsékul rajtoltak, hiszen 0:4-gyel indították a meccset, a folytatásban pedig még nagyobb lett a különbség, mert a második etapot is a hollandok nyerték meg 3:2-ra. Fordulás után védekezésben feljavult a magyar válogatott, az utolsó negyedre mégis 10:7-es holland előnnyel fordultak a csapatok, ám a végső felvonásban Szücs Gabriella két gólt lőtt, majd bő szűk két perccel a vége előtt Szilágyi Dorottya egyenlített. Hollandia jobban bírta idegekkel a hajrát, D. Genee lapos lövése kifogott Tóth Eszteren, a végén másodszor már nem jött össze az egalizálás, így a találkozót 11:10-re az Európa-bajnok Hollandia nyerte meg.

További eredmények, A csoport: Oroszország–Izrael 28:5. A csoport állása: 1. Oroszország 17, 2. Spanyolország 10, 3. Görögország 6, 4. Izrael 0 pont. B csoport: Franciaország–Olaszország 8:14. A csoport állása: 1. Olaszország 15, 2. Magyarország 8, 3. Hollandia 7, 4. Franciaország 0 pont.

Hivatalos közleményt adott ki a LEN

Az Európai Úszószövetség (LEN) hivatalos közleményt adott ki a C. zvezda játékosai ellen Splitben történt támadással kapcsolatban. Annak ellenére, hogy az eset nem a LEN által szervezett versenysorozat előtt történt, a közleményben kiemelték, hogy rendkívül fontos elkerülni az ilyen eseteket a 2022-es vízilabda-Európa-bajnokság helyszínen. A szervezet jelenleg a nyomozás eredményét várja, s reméli, hogy az incidens nem lesz hatással a Szerbia és Horvátország közötti viszonyra.

TENISZ

Janko csak ausztrálokat kap

Janko Tipsarević második meccsét is megnyerte a bangkoki challengeren. A 35. évében járó belgrádi játékos, aki egykor a ranglista 8. helyezettje volt, három játszmában győzte le az ausztrál Marc Polmanst, és a nyolcaddöntőben újra ausztrállal, a 27 éves és a ranglistán 231. James Duckworthtal találkozik.

Nem járt viszont sikerrel Buenos Airesben Dušan Lajović. Az ópázovai teniszező ugyan mindkét játszmát jól kezdte az argentin Leonardo Mayer ellen, az elsőben 3:1-re, a másodikban 3:0-ra vezetett, de nem tartott ki.

Fucsovics Márton a rotterdami 1. fordulóban szlovák névrokonát, Martin Kližant győzte le. A szoros első játszma után a magyar a másodikban kétszer is elnyerte a pozsonyi teniszező kezdőütését, és a 2. fordulóban az előkelőbben rangsorolt grúz Nikoloz Bazilasvilivel játszik, aki ellen 2:1-re áll a mérlege.