2024. április 20., szombat

Folytatja körútját az államfő

A bogatići és vladimirci polgároknak beruházásokat ígért Aleksandar Vučić

Szerbia jövője elnevezésű körútjának keretében Aleksandar Vučić államfő a Mačvai Körzetbe látogatott el, egyebek mellett Bogatićra és Loznicára, később a nap folyamán pedig Koceljevara és Šabacra utazik. Bogatićon az államfő Szerbia fejlődéséről számolt be a lakosságnak. Mint elmondta, az ország gazdaságilag megerősödött, most a politikai stabilitás erősítése, illetve ezzel összefüggésben a koszovói kérdés kezelése a legfontosabb feladat, utóbbi viszont hatalmas kihívás, tekintettel arra, hogy Pristina és a világ nagyhatalmai is akadályokat gördítenek Szerbia elé.

Vučić ezen a településen is béremelést és nagyobb nyugdíjakat ígért, mondván, hogy a pénzügyi konszolidációnak köszönhetően a költségvetésben rendelkezésre áll a szükséges keret. Az államfő újfent köszönetét tolmácsolta a nyugdíjasoknak, amiért kivették részüket a gazdaság megerősítéséből. A beruházásokról szólván elmondta, hogy a Mačvai Körzetben 25 millió eurót ruháztak különböző infrastrukturális projektumokba. A fejlesztések folytatódnak, hiszen az infrastruktúra szinte romokban hever, a jövő generációja pedig jobbat érdemel, emelte ki az államfő, arról biztosítván hallgatóságát, hogy minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy beruházók érkezzenek Bogatićra és Vladimircibe, hiszen ezek azok a helyi önkormányzatok Mačvaban, ahol egyelőre nem valósultak meg nagyobb beruházások.

Az államfő ezt követően a Loznicai Közkórházba látogatott el, ahol megtekintette a 415 millió dináros beruházás keretében folytatott munkálatokat.