2024. április 24., szerda

Olvassanak a gyerekeknek!

Erre buzdítanak a felnőttek, és éppen ezért csütörtökön Magyarkanizsa község minden óvodájában minden gyermek kapott egy-egy mesekönyvet és mellé egy tábla csokit is. Mindez annak köszönhető, hogy a Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács együttműködve gondoskodik arról, hogy a felnövő nemzedék ne a virtuális világban találja meg a szórakozását, hanem felhívja a figyelmet az együtt töltött minőségi időre, amit nem pótolhat semmi, és ami hozzásegíti a piciket, hogy értő és gondolkodó felnőttekké váljanak. Magyarkanizsa község óvodaépületeiben csütörtökön osztották ki a kicsiknek az ajándékokat, akik kitörő örömmel fogadták azokat, viszont hallhattuk tőlük, hogy vannak olyanok is közöttük, akik leginkább az oviban hallanak mesét.

A magyarkanizsai iskoláskor előtti intézmény igazgatónője, Veselinov Ibolya a Gyöngyszemeink óvodában mondta el, lapunknak nyilatkozva, hogy nagyon hálásak a gyermekek nevében is az ajándékért.

– A budapesti Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács sikeres együttműködésének köszönhetően tudjuk megörvendeztetni a gyermekeinket. Idén első alkalommal szervezték meg minden iskola-előkészítős gyermeknek, hogy a Mátyás királyról szóló könyvet vihessék haza. Nagyon fontosnak és becsülendőnek tartom ezt a kezdeményezést, és azt hallhattuk a gyerekektől is, hogy nagyon szeretik, amikor mesélnek nekik, ez pedig a képzeletviláguk, igazságérzetük és a szókincsbővülésük miatt is kell – mondta az igazgatónő, aki mindig a tőle megszokott kedvességgel irányítgatta a legkisebbeket.

A Magyar Nemzeti Tanács képviseletében Bajusz Koncz Ágnes és Teslić Zoran látogattak el a községbeli intézményekbe.

– A Magyar Nemzeti Tanács és a Rákóczi Szövetség hosszú távú együttműködése gyümölcsöző, ezt bizonyították be az elmúlt évek tettei és sikerei – mondta Teslić, aki hozzátette, természetes, hogy az MNT fontos feladati közé tartozik az oktatás minőségének javítása. A község területén kilenc település 158 óvodása kapott ajándékot. Nekünk azért fontos, hogy a gyerekek a mesék világába tudjanak elkalandozni, mert manapság sokan megengedik, hogy a virtualitás jusson fő szerephez az ő életükben. Ha meséket hallgatnak, bővül a szép magyar szókincsük is, az iskolában ez megkönnyíti a gyerek és a pedagógus munkáját.

A jövőben is terveznek még hasonló akciókat, megmaradásunk és gyermekeink jövőjének jobbá tétele érdekében.