2024. április 20., szombat

Ajándék az iskoláknak

Miután felfüggesztette munkáját az NLB Bank topolyai fiókja, a pénzintézet bútorzatát a topolyai Csáki Lajos Általános Iskolának, illetve a Társult Iskolának ajándékozták. Az általános iskolák szakszolgálatát ellátó intézmény igazgatónője, Danijela Rodić elmondta, hogy jó helyre, jó időben érkezett az adomány.

– Nagyon megörültünk, amikor felkerestek bennünket az ajándékozás tervével. Az épület helyiségeinek belső felújítása mellett éppen aktuálissá vált, hogy új bútorzatot is vásároljunk. Szerencsére ezzel kapcsolatban ezúttal nem lesznek kiadásaink – nyilatkozta az igazgatónő, aki elmondta azt is, hogy a Társult Iskola egyedülálló tevékenységet folytat a térségünkben, hiszen 8 általános iskola, illetve a zeneiskola pénzügyi-adminisztrációs feladatát látják el. Emellett a község logopédiai szakrendelése is az intézmény falai között működik.

– Topolyán és a falvakban évente mintegy 800 logopédiai vizsgálatot végeznek szakembereink magyar és szerb nyelven, aminek következtében átlagosan 350 célzott szakfoglalkozás, tanácsadás miatt látogatnak el hozzánk a gyermekek szüleikkel. A logopédiai foglalkozás egy a célnak megfelelő helyiségben zajlik, amit most új és modern bútorzattal sikerült felszerelnünk – nyilatkozta az igazgatónő. A bútorzat mellett egy beépíthető, és egy hordozható légkondicionáló berendezést is kaptak ajándékba. Az egyiket a tárgyalóteremként is funkcionáló helyiségben tudják hasznosítani, a másikat pedig a logopédiai szobában helyezik üzembe.