2024. április 25., csütörtök

Kevesebb járatot indít a Subotica-trans

A szabadkai Subotica-trans Közúti Utasszállító Közvállalat értesíti a lakosságot, hogy csütörtökön több városi és peremvárosi vonalon csökkenti az induló járatok számát. A közvállalat közleménye szerint erre amiatt kényszerültek, ideiglenesen, mivel több autóbusz-vezetőjük is betegszabadságon van.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Az utasszállító közvállalat értesítése szerint az utasok a peremvárosi járatok közül változásokra számíthatnak a 19-es (Szabadka–Nagyfény–Újzsednik), a 22-es (Szabadka–Zorka–Kelebia), valamint a 28-as (Szabadka–Mérges–Alsótavankút–Felsőtavankút) vonalon.

A városi járatok közül csütörtökön kevesebb autóbusz indul a kettes (Szerb sor–Sportcsarnok–Pacséri út, KTC), a négyes (Nagyradanovác–Lifka), a nyolcas (Vasutastelep–Lifka–Sándor), illetve a 8A (Vasutastelep–Jadran–Lifka) vonalon.

A betegszabadságok megnövekedett száma mellett arról is szót kell ejtenünk, hogy a Subotica-trans hosszú idő óta munkaerőhiánnyal küzd. A közvállalat új autóbusz-vezetők felvételére kiírt pályázata folyamatosan nyitva áll. A cég emellett oly módon is igyekszik javítani a helyzetén, hogy támogatja az érdeklődőket a buszvezetéshez szükséges D kategóriás jogosítvány megszerzésében, és a sikeres vizsgákat követően meghatározott időre, két évre szóló szerződést kínál a jelentkezőknek.

Bővebb információ a csütörtöki menetrenddel és az állásajánlattal kapcsolatban a közvállalat weboldalán, a www.suboticatrans.rs oldalon található.