2024. március 29., péntek
FORMULA–1

Bemutatkozott a Williams és a Toro Rosso

Két csapat új modelljének hétfő délutáni leleplezésével kezdődött meg a „Formula–1-es autóbemutatók hete”, amelyet nyolc tesztnap követ majd a szezonnyitó előtt.

A hétfőn színre lépő két új autó közül a Williamst övezte nagyobb várakozás, elvégre ezzel a csapattal tér vissza a sérülése miatti nyolc év kihagyás után Robert Kubica, a csapattól ráadásul stílusváltásra is számítani lehetett, hiszen távozott korábbi névadó szponzoruk, a Martini, amely az elmúlt öt évben meghatározta az autóik színét. Az FW42-es modell oldalára egy új főtámogató került fel, a mobiltelefonokat forgalmazó cég révén mostantól Rokit Williams Racingre változott a csapat hivatalos neve, az autó hagyományos kék-fehér színei pedig új elrendezést kaptak.

A futamot legutóbb 2012-ben nyerő, az elmúlt másfél évtizedben több mélypontot is megélt Williams tavaly az utolsó, 10. helyen zárt a konstruktőri bajnokságban, így csodát idén is merész dolog lenne várni tőlük. Kubica visszahozása miatt mégis ők az előszezon egyik legizgalmasabb istállója, ráadásul a lengyel csapattársa is figyelemre méltó figura, az újonc George Russell lesz, aki tavaly megnyerte a Formula–2 bajnoki címét, nem mellesleg pedig a Mercedes támogatását élvezi. A Williams ebben a szezonban is a stuttgarti márka motorjait használja.

A nap másik bemutatkozója a Toro Rosso volt, amely csapat nem változtatott a színein, viszont ők is lecserélték mindkét pilótájukat, noha Danyiil Kvjat régi-újnak számít, akit némi meglepetésre többszöri meghurcoltatás és a 2017-es menesztés után visszahívott kötelékébe a Red Bull fiókcsapata. Az orosz pilóta a tavalyi évet a Ferrari fejlesztőpilótájaként töltötte, főnökei szerint pedig az ott szerzett tapasztalat hatására újult erővel, higgadtabban tér vissza. Ő is újonc csapattársat kap a thai–brit kettős állampolgárságú Alexander Albon személyében, aki pedig az F2 tavalyi harmadik helyezettjeként lépett fel a legjobbak közé. A Toro Rosso szokásához híven idén is a stabil középcsapat posztját célozza meg, és mivel immár nemcsak ők, de a Red Bull is Honda motorokat használ majd, ismét több alkatrészt vehetnek át az anyacsapattól. A csapat tavalyi pilótái közül Pierre Gasly a Red Bull versenyzőjévé lépett elő, Brendon Hartley pedig Kvjat helyére lépett a Ferrari szimulátorában, miközben visszatér a hosszútávú világbajnokságba, ahol korábban már két bajnoki címet szerzett.