2024. április 19., péntek

Zárt körben készül a Fidesz a parlamenti munkára

A Brüsszellel folytatott bevándorlási vita, a májusi európai parlamenti választás és az Orbán-kabinet családügyi terveiről is tárgyalnak a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselői a tegnap kezdődött háromnapos kihelyezett frakcióülésükön Balatonalmádiban. Az esemény megszokott a parlament tavaszi ülésszaka előtt. A zártkörű rendezvény első napján Orbán Viktor miniszterelnök évadnyitó beszédet tartott a frakciószövetség előtt.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője előzőleg elmondta: a családokat segítő döntések mielőbbi megvalósítására készülnek. Hírek szerint a tavaszi ülésszak tervezett törvényhozási programjában szerepet kap majd a 2020-as költségvetés megalapozásához szükséges döntéssorozat is.

A kihelyezett frakcióülésen napirendre kerülnek azok a brüsszeli bevándorláspárti tervek is, amelyekkel szemben meg kell fogalmazni a magyar álláspontot. Sorsdöntő választás előtt állnak az európai, így a magyar polgárok is, és ezért mindenkinek joga tudni, hogy mire készül Brüsszel – hívta fel a figyelmet a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Kocsis a háromnapos megbeszélés témái között említette a miniszterelnök február 10-ei évértékelőjén bejelentett hétpontos családvédelmi akciótervet is. Kifejtette: meg kell vitatni, mely gyermekvállalást segítő, családokat támogató intézkedésekhez szükséges parlamenti döntés, és miként lehet azokat mielőbb meghozni.

Az országgyűlés február 18-án kezdődő tavaszi ülésszaka és az ellenzék várható üléstermi akciói kapcsán megjegyezte: a kormánypártok minden erőszakos rendzavarást elítélnek. „Ismét hibázik az ellenzék, ha azt hiszi, hogy felülünk a provokációnak. Mi az ország kormányzásával, a családvédelmi döntések megvalósításával, az európai bevándorlási vitákkal kívánunk foglalkozni, ők meg mindezt felőlünk kamerázhatják is, akár hason fekve, akár korláton csimpaszkodva” – jegyezte meg.

Kocsis mindehhez hozzáfűzte: a kormánypártok azzal számolnak, hogy egyre erőszakosabb és trágárabb lesz az ellenzék hangneme, a kormányellenes médiában pedig egyre több hamis hírrel kell számolni.