2024. március 29., péntek

Megfenyegettek egy újságírót

A zombori SOinfo hírportál szerkesztője, Sava Majstorov az elmúlt napokban számos fenyegetésnek és sértések zömének volt kitéve, amiről a Vajdasági Újságírók Független Egyesülete közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot.

A zombori hírportál folyamatosan kritikus szemmel vizsgálta az aktuális hatalmi szerveződés tevékenységét, le is maradt rendszeresen a támogatásokról, a helyi hatalom úgy tett, mintha nem létezne a portál, és nem is értesítette a történésekről. A portál gárdáját ez nem tántorította el a bíráló hangnemtől. Mostanság viszont komolyabbra fordult a helyzet, a szerkesztő néhány hónapja komoly fenyegető tartalmú üzeneteket kap, amelyekről rendre értesíti a rendőrséget és az újságíró-szervezeteket.

Az utóbbi napokban fölbátorodtak az újságíró zaklatói, ami mondjuk nem csoda egy olyan közegben, amelyben a hatalom nem állja útját az újságírók elleni verbális támadásoknak, így az elkövetők azt hiszik, bármit megengedhetnek maguknak.

A már mindennapi címkézések mellett, miszerint Majstorov kolléga „idegen zsoldos”, „nemzetáruló”, számos sovén rágalommal illették, fenyegették és gyalázták, egyebek közt „veszett kutyának” titulálták.