2024. március 29., péntek
SZUPERLIGA

Obilić: Itt játszunk, mert jobb nincs

Hivatalos sajtóközleményt adott ki a törökkanizsai Obilić csapata a Szuperligában zajló botrányra vonatkozóan. A hétvégén a Novi Sad együttese nem jelent meg Törökkanizsán, Sőregi Oszkár játékvezető azonban az újvidékiek kérésére elvégezte a terem mérését. A kapott adatok alapján a helyiség megfelel a szabályzatban foglaltaknak. A törökkanizsaiak a közleményben mindezt kiegészítették azzal, hogy az egykoron moziteremként szolgáló területen tiszta toalett található, elkülönített 2×2 méteres öltözővel és vészkijárattal is rendelkezik. Az előző idény egészét – beleértve a playoffdöntőt is – itt játszotta le az Obilić, és senkinek nem volt vele problémája, egészen a finálé harmadik, mindent eldöntő mérkőzéséig. Ezután a törökkanizsai gárdát megfosztották a bajnoki titulustól, a forgatókönyv pedig idén ismétlődik. A közleményben a törökkanizsai klub mellékesen megjegyzi, hogy a 2017/2018-as szezonban az egymás elleni meccsek alapján az Obilić 3:1-re vezetett a Novi Sad ellen – az alapszakaszbeli és a playoffban lejátszott találkozókat beleszámítva.

A mi harcunk arról szól, hogyan lehet egy kisközösségben egyszerű gimnáziumba járni, és közben minőségi asztaliteniszt játszani. Arról szól, hogyan lehet itt maradni, és itt élni egy ilyen településen. Emlékeztetni szeretnénk mindenkit arra, amit Vladimir Batez tartományi sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott titkár mondott 2017-ben a Vihor- és a Spartak-díj átadásakor: »Nagyon egyszerű dolog bajnokká válni Újvidékről vagy Belgrádból, de az igazán nagy tett az, ha valaki mindezt egy olyan kisközösségből éri el, mint amilyen Törökkanizsa.« Itt játszunk, ebben a teremben, mert jobb nincs, és senkinek sem panaszkodunk, mert azt akarjuk, hogy a gyerekek itt lássák a példaképeiket pingpongozni” – zárul a közlemény.

Karakašević: Nem fognak elzavarni

Csak idő kérdése volt, hogy mikor reagál a történésekre Aleksandar Karakašević, a Szerbiai Asztalitenisz-szövetség elnöke. A még mindig aktív asztaliteniszező a Žurnalnak adott interjújában válaszolt a kérdésekre.

Eltöröltük a tartozásokat, megnyitottuk a Szerbiai Női Asztalitenisz-központot, három edzőt fizetünk, nagy esély van arra, hogy a férfi- és a női válogatott is a legmagasabb divízióban versenyezzen Európában, és mindezek után ezzel a cirkusszal el akarnak küldeni engem. A háttérben olyan emberek személyes érdekei állnak, akiknek valójában csak a saját klubjuk a fontos, és semmi közük a sporthoz. Ezen a héten Portugáliába utazunk, hogy kiharcoljuk az olimpiai részvételt, és senki nem törődik ezzel… Hétéves korom óta pingpongozom, ez a játék az életem. Nem fognak elzavarni innen” – nyilatkozta Karakašević.