2024. április 26., péntek

Késelés a klinikai központban

A gyanúsított állítólag visszaeső bűnelkövető, több nőt is megerőszakolt már

Az újvidéki rendőrség megerősítette, hogy emberölés kísérletének gyanújával letartóztatta Dušan Mugarškit (60) és 48 órás fogvatartást rendelt el számára. A rendőrségi körökben Picasso-ként ismert férfi késsel támadt a Vajdasági Klinikai Központ egyik egészségügyi nővérére, az intézményben, azaz annak Rehabilitációs Központjában. A nő könnyebb sérüléseket szerzett, ám Siniša Knežević, a klinikai központ sajtófelelősének elmondása szerint súlyos lelki traumát szenvedett el.

Az Nsuživo.rs hírportál összeállításában emlékeztet, hogy Mugarški tavaly novemberben szabadult a börtönből, ahol nemi erőszak elkövetőse miatt „ült”. A férfit korábban is börtönbüntetésre ítélték, szintén nemi erőszak vádjával. Mugarški a három nőt erőszakolt meg, legalábbis ennyiről tudnak a bűnüldöző szervek.

MiutánMugarški másodszor szabadult a börtönből, Igor Jurić, a Tijana Jurić Alapítvány alapítója Twitter-bejegyzésben figyelmeztette a tartományi székváros lakosságát, hogy a visszaeső bűnelkövető szabadlábra került. Igor Jurić a késelés hírére is reagált, sajnálatának adva hangot, hogy bebizonyosodott, aggodalma nem volt indokolatlan.

Picasso-t” a rendőrség szállította a klinikai központba, miután igencsak ittas állapotban bukkantak rá a városban. A férfi az aszfalton feküdt. Az Nsuživo.rs értesülései szerint a férfit kijózanodni vitték a klinikai központba, ám a józanodást követően nem távozott, hanem rátámadt az egészségügyi nővérre.