2024. április 16., kedd

A Novi Sad nem volt hajlandó játszani

Folytatódik a női Szuperliga őrülete. Az előző fordulóból ezúttal a TSC–Crvena zvezda meccset pótolták a felek. A találkozót a TSC nyerte meg 4:0-ra, a Novi Sad azonban nem jelent meg a törökkanizsai Obilić helyiségében. Sőregi Oszkár játékvezető 18 órakor elvégezte a szükséges méréseket a teremben, a fényerősséget azonban megfelelő eszköz hiányában nem tudta ellenőrizni. Érdekesség, hogy a 11. fordulóban az Obilić gond nélkül lejátszotta mérkőzését a C. zvezda ellen, úgy látszik, hogy ebben a bajnokságban csak a Novi Sad ellen elégtelenek a sporttermek feltételei. A történet folytatódik, s valószínűleg a legfelsőbb szintig, azaz a Szerbiai Asztalitenisz-szövetség elnökéhez, Aleksandar Karakaševićhez is eljut idővel.

A férfiaknál ehhez képest nyugodt vizeken eveznek a gárdák, a Banat alapszakaszbeli elsőségét továbbra sem fenyegeti senki.

Eredmények, Szuperliga, nők, a 10. forduló pótlása: TSC–Crvena zvezda 4:0. Az Obilić–Novi Sad meccset nem játszották le. A 11. forduló: Vojvodina–Pannónia 1:4, Versec–Novi Sad 0:4, Zenta–NS 2011 1:4. Josip Kolumbo–TSC 2:4. Obilić–Crvena zvezda 4:0. A 12. forduló előrehozott mérkőzésén: Pannónia–Zenta 4:2. A sorrend: TSC 21, Pannónia (+1) 21, Novi Sad (–1) 20 pont stb. Férfiak, 11. forduló: Radnički–Požarevac 4:1, Banat–Temerin 4:0, Stenes–Ada 4:0, Spartacus–Crvena zvezda 4:3. A 12. forduló előrehozott mérkőzésén: Palánka–Stenes 1:4. A sorrend: Banat 22, Stenes (+1) 20, Radnički 19 pont stb.

Milorad Mitrović

Az Obilić csapata ezúttal is hiába várta az újvidékieket

Bravúr a Csókától

Az eddig veretlen uzdini Unirea meglepő vereséget szenvedett a Csókától a női I. ligában. A meccs hőse egyértelműen a fantasztikus formában játszó BerzeTápaiÉva volt, aki kétszer is győztesen vonulhatott el az asztal mellől: előbb BezegRékát verte meg 11:2, 11:3, 8:11, 11:4 arányban, majd TamásAlekszandrát szintén hasonlóan könnyedén győzte le 3:1-re. A csókaiak másik két pontját MészárosIzabella szerezte, az uzdiniaknál pedig csak MengerAnđela tudta felülmúlni ellenfelét. Az Unirea ennek ellenére 21 ponttal vezeti a tabellát, a Csóka 20 ponttal második.