2024. április 20., szombat

Színház mindenkinek!

Avagy: Teátrum Neked! III. Zentai Teátrumi Napok, február 20-24.

A Zentai Magyar Kamaraszínházban február 20–24. között zajlik a Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napok elnevezésű rendezvénysorozat, amely a Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház közös szervezésében valósul meg. Az idén ötnaposra bővült ingyenes fesztivál a szokásos módon a legkisebbektől kezdve minden korosztályt megszólít, és a színdarabok mellett különböző anyanyelvi programokat és előadásokat is láthat a közönség. Tekintsük át a repertoárt!

Február 20-án, szerdán 19.00 órakor Életnagyság címmel Cserhalmi György, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas érdemes művész mesél életútjáról. Beszélgetőtársa Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára lesz.

Február 21-én, csütörtökön – valamint pénteken és szombaton is – 9.30-tól a Fővárosi Nagycirkusz animátorainak segítségével a gyermekek bepillantást nyerhetnek a cirkusz csodálatos világába. Az animátorok bemutatják az artista mesterség műfajait, alaptrükkjeit. 10.00 órakor kerül sor a Zentai Magyar Kamaraszínház legújabb bemutatójára; a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack című zenés mesejátékot Krizsán Szilvia rendezte, zenéjéért a Fokos zenekar felel. 16.00-kor Mesterségünk címere: színész címmel Pindroch Csaba (színművész) és felesége, Verebes Linda (színművész, logopédus) tart fejlesztő színjátszó foglalkozást fiataloknak, melynek során játékos keretek között kicsit többet tudhatnak meg önmagukról, kommunikációs és előadói képességeikről. 19.00-kor tekinthető meg Peter Quilter Mr. és Mrs. című komédiája szintén Verebes Linda és Pindroch Csaba előadásában, valamint Herendi Gábor és Fonyó Gergely filmrendezők, Dolmány Attila, Megyeri Zoltán és Nagy Viktor színészek rendezésében.

Február 22-én, pénteken 10.00 órakor a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház előadásában megtekinthetjük a Furfangos Péter, avagy az egér farkincája című mesejátékot Molnár Ernő rendezésében. 19.00-kor kezdődik a Fővárosi Nagycirkusz Férfi és nő című előadása, melyben összefonódik az artistaművészet a színművészettel, versek és dalok kíséretében. Színművészek: Liszi Melinda, Nagy Róbert, artisták: Alton Sophie, Szlavkovszki Zsolt, zenészek: Schäfer Szilveszter, Rázga Áron, koreográfus: Vincze Tünde és Mlinár Péter.

Február 23-án, szombaton 10.00-kor kezdődik a Békéscsabai Jókai Színház előadásában Szarka Gyula–Zalán Tibor Az igazmondó juhász és az aranyszőrű bárány című zenés mesejátéka Karczag Ferenc rendezésében. 19.00 órától megtekinthető a Békéscsabai Jókai Színház előadása, Dario Niccodemi Hajnalban, délben, este című vígjátéka Földesi Ágnes és Czitor Attila szereplésével, Tege Antal rendezésében.

A rendezvénysorozat február 24-én, vasárnap zárul. 19.00 órakor tekintheti meg a nagyérdemű a budapesti Nemzeti Színház Fodrásznő című előadását Szűcs Nelli, Trill Zsolt, Kristán Attila, Tóth László szereplésével, Viktor Rizsakov rendezésében.

A fesztivál támogatója a Bethlen Gábor Alap és Nemzeti Kulturális Alap. Ingyenes helyjegyeket a színház pénztárában igényelhetnek az érdeklődők.