2024. április 24., szerda

Fucsovics játék nélkül elődöntős

Fucsovics Márton pályára sem lépett, és bejutott a szófiai elődöntőbe. A spanyol Roberto Bautista ugyanis sérülésre hivatkozva feladta a meccset, így a magyar játékos ma a négy között a ranglistán 53. olasz Matteo Berrettinivel mérkőzhet a döntőért, ami szép alkalomnak kínálkozik, hogy Fucsovics visszavágjon a tavalyi irvingi challenger elődöntőjében elszenvedett vereségért. Az új pontokkal Marci feljutott a 41. helyre, ami csak hattal gyöngébb az eddigi legjobbjánál, a döntőbe jutás pedig a 37. pozíciót jelentené.

Szintén az elődöntőért játszott tegnap Montpellier-ben Filip Krajinović, akinek a cseh veterán Tomáš Berdych volt az ellenfele.

Nem biztos még, hogy Györe László táblára jut-e a jövő heti Buenos Aires-i tornán, hisz a tegnap déli állás szerint a harmadik volt a vonal alatt, bizonyos azonban, hogy indulhat február 18-ától Rio de Janeiróban és egy héttel később São Paulóban.

Szerbia és Horvátország meccse az egyénik után 1:1-re állt a Fed-kupa euro-afrikai zónájának bathi tornáján, vagyis az este játszott páros döntötte el, ki játszhat döntőt a britekkel a világcsoport II. minősítőjéért. Az első meccsen Olga Danilović elveszítette az első játszmát Jana Fett ellen, a másodikban pedig breakhátrányba került. Innen zsinórban nyert öt játékot, a döntő játszmában pedig 4:1-es vezetést és három meccslabdát rontott, végül azonban mégis győzni tudott. A másik meccsen Aleksandra Krunić nagyszerűen kezdett Donna Vekić ellen, a megnyert első játszma után a másodikban 1:5-ös hátrányt dolgozott le, de 5:5-nél tovább már nem jutott.

Magyarország a 2. fordulóban simán nyert Szlovénia ellen, Gálfi Dalma és Bondár Anna váratlanul könnyen nyertek a jóval magasabban rangsorolt Kaja Juvan és Dalila Jakupović ellen. A magyar lányok így Babos és Stollár nélkül is az este Nagy-Britanniával a csoport első helyéért játszhattak.

Ma és holnap tartják meg a Fed-kupa világcsoportjainak idei első meccseit. A legjobb nyolc között Csehország–Románia, Belgium–Franciaország, Németország–Fehéroroszország és USA–Ausztrália a párosítás, a világcsoport II.-ben pedig a Svájc–Olaszország, Lettország–Szlovákia, Japán–Spanyolország és a Hollandia–Kanada találkozó lesz műsoron.