2024. április 16., kedd
PADÉ

Jobb feltételekben reménykednek Padén

A padéi Tisza Labdarúgóklub – amely a Csóka községben 1936-ban alakult Padejac hagyományait viszi tovább – azon dolgozik, hogy megtartsa jelenlegi csapatát, és hogy a jövőben jobb feltételeket biztosítson a fiatalabb generációknak. A padéi gárda jelenleg a Tisza Menti Ligában verseng, ahol a szezon első felét a hatodik helyen zárták. A felnőttcsapat nemrég kezdte meg a felkészülést az idény második részére.

Elégedettek vagyunk az eddigi teljesítménnyel. Szeretnénk visszacsábítani az ifjú tehetségeket a futballpályára, és fokozatosan fiatalítanánk a keretet. Jó lenne, ha a hajrára úgy fordulnánk, hogy a tabella első felében tartózkodunk, de ez nagyon nehéz lesz, hiszen a ligában elég sok jó csapat van. Az őszi szezonban egyetlen megsemmisítő vereséget szenvedtünk el, de az adai AFK ellen az első fordulóban csak nyolc játékossal tudtunk kiállni, ráadásul ketten meg is sérültek akkor. A méretes pofon után összeszedtük magunkat, most pedig már bármelyik csapat ellen bátran kiállunk – mondta Daniel Radanov, a Tisza elnöke.

Miodrag Radić edző 19 fős kerettel dolgozhat. Tizennyolc játékos padéi, egy pedig a szomszédos Szajánról csatlakozott a klubhoz. A téli szünet ideje alatt több helybeli fiatalt sikerült visszaszerezni, akik az idősebb kollégák tapasztalataival felvértezve segíthetnek a padéi klubnak. A felkészülési időszakban a Tisza környékbeli csapatokkal és a magyarcsernyei Rohammal mérkőzik meg.

Sajnos a klub pénzügyi helyzete miatt semmi sem változik a csapat háza táján. Az előző évben sikerült bejegyeztetni a földbirtokot a kataszteri hivatalba, így idén talán már pályázhatunk a sportobjektum felújítására és az öltözők megépítésére. Nehéz mindent összehozni a család mellett, de bűntudatom lenne, ha nem a legjobb tudásom szerint vezetném azt az egyesületet, amelyet szeretek. A klub körüli teendőkben Berki Alen, Miodrag Radić, Lengyel Sándor, Radovan Ignjin és még néhány, a csapathoz közel álló személy segédkezik. Remélhetőleg Csóka község és a padéi helyi közösség a jövőben ott áll majd mögöttünk, és más szponzorokat is tudunk majd szerezni, akik támogatják a klubot – zárta mondandóját Radanov.