2024. április 25., csütörtök

Hárommillió-háromszázezer dinár 19 szervezetnek

A pacséri helyi közösség pályázatának eredménye

A pacséri helyi közösség részére az idén 10 százalékkal nagyobb anyagi keret áll rendelkezésre, hogy támogassa a falu azon társadalmi tevékenységgel foglalkozó szervezeteit, amelyek jelentkeztek a meghirdetett felhívásra. A közelmúltban zárult pályázat eredményeiről Szabolcski Szabolcs, a település tanácselnöke nyilatkozott.

– Több éve bevált szokás, hogy a helyi közösség támogatja a faluban működő egyesületek, társadalmi csoportosulások munkáját. Múlt évben 3 millió dinárt tudtunk erre a célra fordítani, az idén 300 ezer dinárral nagyobb keret áll a rendelkezésünkre. A tavaly folyósított támogatásokkal minden szervezet elszámolt, ezzel jogosulttá váltak az idén is a támogatásra. Ezzel a lehetőséggel néhány kivétellel majdnem minden csoportosulás élt ezúttal is – nyilatkozta a tanácselnök, aki elmondta azt is, hogy az idén 19 civil szervezet nyújtotta be támogatási kérvényét a helyi közösség irodájában.

– A legnagyobb összegű támogatásban a pacséri Bácska Labdarúgó Klub részesült, 1 millió 170 dinárral támogatjuk a működésüket. A fociklub gyermekekkel is foglalkozik, és a felnőtt csapat egy felsőbb ligában játszik, ami meghatározott költségekkel jár, ezt igyekszünk méltányolni a támogatásunkkal. Ezt követően a Pacséri Televíziót és Teleházat is működtető URKO Regionális Kommunikációs Egyesület részesült 840 ezer dináros támogatásban. Továbbá jelentősebb összeggel járulunk hozzá a falunk művelődési egyesületének a munkájához, ők 370 ezer dinárból gazdálkodhatnak az idén. Az egyesületünk citerazenekara és kórusa mellett a Szilágyi Gábor Amatőr Képzőművészeti Csoport is a szárnyai alatt tevékenykedik, illetve a közelmúltban egy gyermekeket megszólító kézműves csoport is megkezdte a munkáját – mondta el Szabolcski Szabolcs. A helyi Moša Pijade Általános Iskola 80 ezer dinár támogatásban részesül, a pacséri Taekwondo Klub 30 ezer, a pravoszláv egyház 70 ezer dináros támogatásban, míg a református 30 ezer dinárt kap az idén.

– Jelentősebb – 220 ezer dinár értékű anyagi támogatásban részesült a Pacséri Ifjúsági Klub, és az Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek – elsősorban karbantartási szükségleteire – pedig 110 ezer dinár lett jóváhagyva. Valamint a Sporthorgász Egyesület 150 ezer dináros támogatásban részesül, mivel igen aktívak, a kiserdő melletti tavon rendszeresen szerveznek programokat, horgászversenyeket – nyilatkozta Szabolcski Szabolcs, aki azt is elmondta, hogy ezeket a pénzeket működési költségekre, illetve programszervezésre tudják felhasználni a szervezetek, amivel a következő évi támogatás egyik feltételeként el kell számolniuk.