2024. április 25., csütörtök

Új képzéseket indít az Óvóképző Főiskola

A jelentkezők külföldön is érvényes tanúsítványt kapnak

Innovatív kurzusokat indít a szabadkai Felsőfokú Szakirányú Óvó- és Edzőképző Szakfőiskola. A sportműveleti edző, a dajka, a gyerek-animátor és az egészségügyi gondozó képzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek valamilyen négyéves középiskolai végzettségük van. A tanfolyamok befejeztével minden hallgató olyan tanúsítványt kap, amivel külföldön is érvényesülhet. Azok, akik az egészségügyi gondozói tanfolyamot sikeresen befejezik, német nyelvű tanúsítványt is kapnak. Minden szakképzés négy hónapig tart, a részvételhez szükséges adatok mellett az önéletrajzukat is mellékelniük kell a jelentkezőknek.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

– A kurzusok szakirányai hiányszakmának számítanak és innovatívak, nemcsak hazánkban hanem külföldön is. A német nyelvű tanúsítvány lehetőséget ad arra, hogy legálisan munkát szerezzenek azok is, akik nem rendelkeznek egészségügyi középiskolai vagy felsőfokú végzettséggel – nyilatkozta a média képviselőinek Gordana Vukov Ciganjik, a Felsőfokú Szakirányú Óvó- és Edzőképző Szakfőiskola szóvivője a pénteki projektismertető sajtótájékoztatón.

A képzéseken kívül a főiskola műhelymunkát is szervez a helyes táplálkozásról és az egészséges életstílusról, amire 17–65 éves korig lehet jelentkezni. A főiskola szóvivője elmondta, hogy amennyiben a fiatalabb generáció is érdeklődést mutat a program iránt, számukra is megszervezik majd a jövőben. A négy hónapos program alatt a lakosok az elméleti tudás mellett gyakorlati oktatásban is részesülnek majd. A műhelymunkán általános felméréseket végeznek a jelentkezőkön és sor kerül az étrend kialakítására is, és még pszichológiai támaszt is nyújtanak a hallgatóknak.

A műhelymunkákról több információ a www.vsovsu.rs weboldalon olvasható, a kurzusok iránt érdeklődők pedig a www.kursevi.vsovsu.rs weboldalon tájékozódhatnak bővebben.