2024. április 20., szombat

Kolbászfesztivál a Vásáron

A hétvégén, az Újvidéki Vásár Master Központjában, valamint a vásár udvarán megtartják az első Duna-régió nemzetközi kolbászfesztivált.

Forrás: Pixabay

Forrás: Pixabay

Az eseményegyüttesre február 8-a és 10-e között kerül sor, az ünnepélyes megnyitó pénteken, február 8-án 13 órakor lesz az Újvidéki Vásár Master csarnokában. A kolbászfesztiválon a Duna-menti országok csapatai mellett szerbiai csapatok is versenyeznek majd, vendégcsapatok érkeznek Magyarországról, Szlovákiából és Romániából is.

A rendezvénysorozatot a szenttamási Citadela szervezet bonyolítja le, azt szeretnék elérni, hogy a Duna-régió nemzetközi kolbászfesztiválnak minél nagyobb legyen a látogatottsága, örömmel várják a Szerbiából, Vajdaságból, a szomszédos országokból és a régió távolabbi vidékeiről érkező vendégeket is.

A fesztivál három napja alatt a látogatóknak alkalmuk lesz megkóstolni a környező országok termelőinek a húskészítményeit, sajtjaikat, és nem utolsósorban a borokat. Február 8-án kolbászkészítő versenyt szerveznek, február 9-én pedig a polgárok és a média képviselői szállhatnak harcba a legjobb kolbászok elkészítésében

A 021.rs hírportál beszámol arról, hogy a kolbászsütésben, disznó- és báránypörkölt elkészítésében olimpiai és világbajnok magyarországi vendégcsapat a helyszínen elkészíti majd az általuk ismertté vált ételkülönlegességeket. Ezenkívül, a magyarországi és a szerbiai résztvevők bemutatják a vendégeknek a disznótoros húsfeldolgozás legügyesebb fogásait.

A manifesztáció ideje alatt a tartományi mezőgazdasági titkárság szakértői és az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Karának a tanárai előadásokat tartanak a sertéstenyésztésről.

A Duna-régió nemzetközi kolbászfesztiválon a vendégeket napközben tamburazenekarok és népi együttesek szórakoztatják majd, az esti órákban pedig fellép a Garavi sokak együttes, Zvoko Bogdan és Đorđe Čavić tamburazenekara.

A fesztivál az említett napokon 9 órától 22 óráig látogatható.