2024. március 28., csütörtök

Nem sikerült megfordítani

Györe László másodszor is egyenrangú meccsen veszített a kazah Mihail Kukuskin ellen. A szófiai torna 1. fordulójában a zentai teniszező az első játszmában 2:1-nél, majd a rövidítésben sem tartotta meg az előnyt, a másodikban pedig 2:5-ről próbálkozott, de a kazah másodszorra sikerrel adogatott. A benevezési listák alapján Györe a következő héten ott lehetne a Buenos Aires-i salakpályás tornán.

A bolgár fővárosban Viktor Troicki is a rajton búcsúzott, a veteránok rangadóján ugyanis simán kikapott a francia Gaël Monfilstől.

Fucsovics Márton, annak ellenére, hogy a második játszmát 0:3-mal nyitotta, le tudta győzni az olasz Andreas Seppit, és bejutott a szófiai torna 2. fordulójába, ahol a német Yannick Maden lesz az ellenfele, Fucsovics és Maden mérlege 1:1-re áll.

A Fed-kupa euroafrikai zónájának bathi csoportjában Szerbia Grúziával kezdett. Az első egyéniben Ivana Jorović nagyon könnyen nyert Mariam Bolkvadze ellen, a másodikban pedig Olga Danilović felülmúlta Ekaterina Gorgodzét, és Szerbiának biztosította a rajtgyőzelmet. Magyarország első ellenfele ugyanott az este Görögország volt.

Filip Krajinović nem nyert könnyen a selejtezőből érkező francia veterán Nicolas Mahut ellen a montpellier-i 1. fordulóban. A zombori teniszező az első játszmában előbb breaklabdát mentett, a rövidítést pedig 2:4-ről fordította meg, majd a második játszmában végre elnyerte ellenfele adogatását, és elég rutinosan zárta a meccset. Krajinović a 2. fordulóban a második kiemelt, de sérülés miatt hosszú kihagyás után formán kívüli belga David Goffinnal játszik, és nem számít esélytelennek.

Miomir Kecmanović jó idei sorozatát Dallasban a sérülés szakította meg. A belgrádi játékos jól kezdett az amerikai Evan King ellen, 3:2 után azonban már nem tanúsíthatott ellenállást. Budapesten Nikola Milojević és Danilo Petrović is nyert az 1. fordulóban, a nagyszombati (Trnava) ITF-tornán pedig Dejana Radanović és Natalija Kostić is könnyen jutottak be a 2. fordulóba.