2024. április 25., csütörtök
MAGYAR LABDARÚGÁS

Koncentráció, hozzáállás, fegyelem

Kiütéses vereséggel kezdett a Vidi, Rebrov nem örül felhőtlenül a Böde körüli felhajtásnak

Egy hete bombameglepetéssel folytatódott a magyar OTP Bank Liga, a címvédő Vidi ugyanis hazai pályán súlyos és mondhatni csúfos 3:0-s vereséget szenvedett a téli szünetben kinevezett Radoki János vezette Puskás Akadémiától.

Ugyan a felkészülési meccsek során sem brillírozott a fehérvári együttes, de azért csak legyőzte a Kaiserslauternt és a kínai Dalian Jifang csapatát (más kérdés, hogy a Sparta Prahától vagy a kínai U25-ös válogatottól meg simán kikapott). Az viszont, hogy saját közönsége előtt epizódszerepre kényszerüljön egy középcsapat ellen, mindenkit meglepett.

Ehhez persze az is kellett, hogy a mérkőzés 7. percében Urblík József egy óriási gólt ragasszon a bal felső sarokba, ez láthatóan meg is fogta a Vidit, amely az első félidőben egy Elek Ákos-fejesen kívül nem tudott mást felmutatni. A második félidőben aztán hiába próbált nagyobb tempót diktálni a csapat, semmi sem jött össze: így a 71. percben előbb Radó András talált be, majd a 88. percben Bacsana Arabuli közelről beállította a végeredményt.

Nem volt bennünk elég erő, hogy megfordítsuk a meccset, ki kell elemeznünk, hogy ennek mi volt az oka. Nem volt megfelelő a koncentráció, vagy a hozzáállással, fegyelemmel volt baj? Vagy hiányzott a vér a szemekből? Valószínűleg mindegyik igaz egy kicsit. De ahogy ismerem a csapatot, jól reagálnak majd erre a helyzetre” – nyilatkozta a mérkőzés után Marko Nikolić, a Vidi szerb edzője. Hogy miként reagál a csapat, az szombaton kiderül, amikor a kiesőhelyen álló Diósgyőr látogat Székesfehérvárra. A DVTK a szezon során még sohasem áll a kilencedik helynél jobb pozícióban, a tavaszt pedig egy Mezőkövesd elleni 1:1-es döntetlennel kezdte. De úgy, hogy a megyei rangadón Vernes Richárd a 94. percben mentett pontot.

A Puskás Akadémia a Honvéd vendégeként az Új Hidegkuti Nándor Stadionban játszik majd, ez a csata ugye mindig pikáns Puskás Ferenc miatt. A kispestiek a nyitófordulóban a Ferencvárostól kaptak ki egy góllal, így most javítani szeretnének. A statisztika mellettük szól: pályaválasztóként még sohasem kaptak ki a felcsúti riválistól.

A Fradi hét légióssal állt fel a Honvéd ellen, a gólt mégis a csereként pályára küldött Böde Dániel szerezte a 83. percben. A válogatott csatárt ősszel a klub eltiltotta egy rövid időre, a pletykák arról szóltak, hogy távozhat is, de nem így történt. Böde gólja után persze a sajtó azonnal arra volt kíváncsi, mi Szerhij Rebrov véleménye, de az ukrán edzőt szemmel láthatóan idegesítette a csatára miatti felhajtás. „Tisztelem őt, és teljesen mindegy, hogy valaki 10, 15 vagy 20 percet játszik. Nagyon sok kérdés Bödéről szól, de egy egész csapat játszott a pályán. Ez nem Dani, hanem a csapat győzelme volt” – nyilatkozta. A Fradi szombaton Újpesten lép pályára, a lilák szombaton Debrecenben játszottak gól nélküli döntetlent.

A Haladás teljesen kilátástalan helyzetben van, a kiesési rangadón otthon kaptak ki 1:0-ra a Kisvárdától, és a szurkolók azt üvöltötték a játékosoknak, hogy vegyék le a mezt, mert nem méltóak rá. „Annál jobban nem lehet egy játékost megalázni, ha a mezt levetetik róla. Tudom, nem vigasz, de ebben a meccsben részünkről volt meló, de nem jött ki az eredménye” – mondta Horváth Ferenc vezetőedző, akinek Pakson muszáj győzelemre vezetnie csapatát, ha még arról álmodnak, hogy jövőre is élvonalban játszanak.

 A 20. forduló programja

Február 9., szombat: Honvéd–Puskás Akadémia (17 óra), Paks–Haladás (17), Mezőkövesd–MTK (17), Vidi–Diósgyőr (17), Kisvárda–Debrecen (17), Újpest–Ferencváros (19.30).