2024. március 28., csütörtök
VÍZILABDA

Élnek a Szolnok továbbjutási esélyei

A férfi Bajnokok Ligája 8. fordulójában idegenben 11:8-ra nyert a Szolnok a horvát Mladost ellen, így reménykedhet a továbbjutásban. Živko Gocić, a magyarok vezetőedzője eltiltás miatt nem lehetett ott a kispadon, őt segítője, Hangay Zoltán helyettesítette.

Az a szerencsés helyzet, hogy év eleje óta együtt készülünk a csapattal, tehát mindenki tudja a taktikát. Živkóval meg a stábbal azért még pontosítani fogunk meccs előtt. Nem lesz egyszerű, de hála istennek vannak olyan rutinos játékosok a csapatban, akik még segíteni is fognak nekem” – nyilatkozta még a meccs előtt Hangay.

Az első félidőben a vendégek 8:5-ös előnyt szereztek, a szünet után azonban Radu és Miloš góljaival már 8:7 volt az állás. A Szolnok ezután ismét felpörgött, és a negyedik negyedben újra magabiztos fölényt alakítottak ki. A következő fordulót február 27-én rendezik, a Szolnok a Hannoverrel mérkőzik.

Egy ezüst és egy bronz az országos kupában

Szabadkán tartották meg a 2005-ben és később született vízilabdázólányok második szerbiai kupaversenyét, amely egyben a zárótorna is volt. Az országos kupát a belgrádi TAŠ 2000 csapata hódította el, miután a fővárosiak mindkét ellenfelüket legyőzték: a házigazda Spartacusnál 15:4, a Šabac együttesénél 13:7 arányban bizonyultak jobbnak. A második helyről döntő mérkőzésen a Spartacus 18:4 arányú győzelmet aratott a Šabac felett. A zárótornán a belgrádi Palulila csapata nem vett részt, így az első fordulóból származó eredményeiket törölték.

A Spartacus 14 éven aluliakból álló fiúcsapata a harmadik helyen zárt az országos kupában. Az Újvidéken tartott zárótornán a szabadkaiak előbb 6:5 arányú vereséget szenvedtek a Becse együttesétől, majd 11:3-ra verték a pancsovai Mladostot, ami a bronzérmet jelentette a számukra.