2024. március 29., péntek

Bácsfeketehegyen is dédelgetik a lapot

Mezőgazdasági mellékletünk, a Magvető élőújságja szerdán este Bácsfeketehegyen, a kultúrotthonban vendégeskedett. A jelenlevőket Sárközi István, a Feketics Művelődési Egyesület elnöke köszöntötte. Varjú Márta, lapunk főszerkesztője köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy a Magyar Szó igazán otthonosan érzi magát Bácsfeketehegyen.

– Mi ide hazajöttünk, hiszen nem volt olyan élőújság-sorozatunk, amikor nem jutottunk el Bácsfeketehegyre, hiszen itt igen erős olvasótábornak örvendhetünk. Az anyalap napi megjelenése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a mellékletekre is. Egy újdonságot el is mondhatok, mégpedig azt, hogy a Sportvilág hamarosan a hétfői számban ismét mellékletként fog megjelenni – hangsúlyozta Varjú Márta. Herceg Elizabetta, a topolyai szerkesztőség szerkesztője beszédében kiemelte, hogy fontos az olvasókkal való személyes találkozás, hiszen annak van igazán varázsa, jelentősége, és akkor ismerhetjük meg igazán egymást. Lakatos János mintegy négy éve látja el a bácsfeketehegyi tudósító szerepét, és ez alatt az idő alatt sikerült megismernie a helyi eseményeket és az embereket egyaránt.

(Fotó: Ótos András)

(Fotó: Ótos András)

– Sok érdekes, értékes történés van Feketicsen, ami ide csalogatja az embereket. Legyen szó a meggynapokról, a szüreti napokról, a majálisi tábortűzről, és még egy csomó olyan dolog van, amire szintén érdemes odafigyelni. Például arra a húsz civil szervezetre, amely a faluban működik – mondta Lakatos János. A mezőgazdasággal kapcsolatos aktualitásokról Varga Attila, a Magvető szerkesztője és dr. Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatóhelyettese beszélgetett. Az est elmaradhatatlan vendége Magyarzó Pistike volt, akit Molnár Zoltán színművész személyesített meg. A jelenlevők az est folyamán megvásárolhatták kiadványainkat Bágyi Sándortól, a terjesztőosztály munkatársától. Az élőújság után kikértük olvasóink véleményét napilapunkról és mellékleteinkről.

– A Magvető mellékletet olvasom szívesen, elégedett vagyok a tartalmával. Nyugdíjas vagyok, de mezőgazdasággal is foglalkozom, így mindig találok benne valamilyen hasznos információt – mondta Faragó Kálmán.

A Perlaki házaspár is kedveli az újságot.

– A hétvégi számot szoktuk megvásárolni, és nagyon kedveljük benne a riportokat, az interjúkat és a családokról szóló írásokat. A mellékletek közül a Tarka Világ és a Gyógykalauz a kedvencem. A Szórványlétben című könyvet és a Naptárt is elolvastam – hangsúlyozta Perlaki Edit. A férje, Nándor a sportot követi figyelemmel.

– Először a sporthíreket olvasom el az újságban, így nagyon örülök a hamarosan megjelenő Sportvilág mellékletnek. Ezenkívül a helyszíni tudósítások is érdekelnek. A Magvetőben leginkább az állattenyésztésről szóló írásokat olvasom el – mondta Perlaki Nándor.

Szukola Béla miután széthordja a faluban a lapot, a feketekávé mellett ő maga is kiolvassa.

– A faluban én vagyok a lapkihordó, így naponta olvasom az újságot. Nagyon szeretem a Magvetőt, szabadidőmben a Filkót fejtegetem. Hiszem azt, hogy a vajdasági magyar közösség megtalálja ebben az egyetlen dédelgetett napilapunkban minden kérdésére a választ, és ki tudja elégíteni az érdeklődési körét – vallotta Béla.

– A lappal a nagyszüleimen keresztül ismerkedtem meg, olvasása nálunk szinte családi hagyomány. A Közélet és a Művelődés rovatokat kísérem figyelemmel. Bácsfeketehegyen mindig visszatérő a Magvető élőújságja, és reméljük a jövőben is töretlenül jönnek hozzánk – hangsúlyozta Sárközi István, a Feketics Művelődési Egyesület elnöke.