2024. március 30., szombat

Szerbia a második kalapban

Hat egyformán háromtagú csoportot sorsolnak jövő csütörtökön a Davis-kupa novemberi madridi zárótornájára az ITF legújabb ranglistája alapján. A csoportok kiemeltjei Franciaország, Horvátország, Belgium, az USA, Argentína és Nagy-Britannia lesznek, Szerbia pedig a második kalapban kapott helyet Spanyolország, Ausztrália, Olaszország, Németország és Kazahsztán válogatottaival, míg a harmadik kalapból Oroszországot, Kanadát, Japánt, Hollandiát, Kolumbiát és Chilét sorsolják.

A Fed-kupában a hétvégén tartják meg a világcsoport I. és II. meccseit, ma pedig a lengyel Zielona Górában és a brit Bathban az euroafrikai zóna tornái kezdődnek. Mindkét tornáról a győztes jut be a világcsoport II. minősítőjébe. Magyarország az utóbbi helyszínen az A csoportban a vendéglátók, a görögök és a szlovének, Szerbia pedig a B csoportban a törökök, a horvátok és a grúzok mezőnyében szerepel.

Az e heti ATP-tornák első meglepetése a svájci Stan Wawrinka szófiai veresége a román Marius Copil ellen. Ugyanott az este Viktor Troicki a francia Gaël Monfilsszal kezdett, Györe László ma a kazah Mihail Kukuskinnal, Fucsovics Márton pedig az olasz Andreas Seppivel találkozik. Montpellier-ben Filip Krajinović első ellenfele a selejtezőből érkező francia veterán Nicolas Mahut. A dallasi challengeren MiomirKecmanović a 2. fordulóban az amerikai Evan Kinggel kezd, Budapesten pedig Nikola Milojević a holland Scott Griekspoorral. A hazai pályán szereplő PirosZsombor a rajton legyőzte a lengyel Michał Przysiężnyt, következő ellenfele pedig a cseh Zdeněk Kolář.