2024. március 29., péntek

Bordányi, kecskeméti, bajsai és óbecsei siker

Adán utánpótlás-focitornát tartottak négy korosztály ötszáz játékosának részvételével

A hétvégén zárult Adán az 5. Winter Cup elnevezésű utánpótlás-focitorna, amelyen 44 vajdasági és magyarországi csapat 500 labdarúgója lépett pályára a 2006-os, a 2008-as, a 2010-es és 2011-es korosztályban. Az AFK ötödik alkalommal szervezte meg a tornát, amelynek főtámogatója Ada község önkormányzata volt. A kupát január 20-ától kezdve három hétvégén keresztül bonyolították le az adai és a moholi sportcsarnokban, ahol a csapatok minden korosztályban színvonalas és küzdelmes mérkőzéseket játszottak a csoportkörben, majd a helyosztókon is.

A kupa végeredménye, 2006-os korosztály: 1. Foliaplast (Bordány), 2. SC Hírös-Ép (Kecskemét), 3. Becse. 2008-as k.: 1. SC Hírös-Ép, 2. Bajsa, 3. AFK. 2010-es k.: 1. TSC (Topolya), 2. Móraváros (Szeged), 3. Sporto (Nagybecskerek). 2011-es k.: Becse, 2. TSC, 3. Bambi (Nagybecskerek).

Az adai labdarúgóklub azért szervezte meg a kupát, hogy a téli időszakban is versenyzési lehetőséget biztosítson a régió utánpótlás-focicsapatainak – tudtuk meg Körtvélyesi Tíciántól, az AFK sportigazgatójától, aki elégedett az idei torna színvonalával.

Az idén négy korosztályban hirdettük meg a tornát, amelyet négy napon bonyolítottunk le. A kupára összesen 44 csapat nevezett be, így az elmúlt évekhez viszonyítva ez volt a legtömegesebb Winter Cup. A nagyszámú csapat miatt a három idősebb korosztályban két helyszínen folyt a küzdelem. A csoportmérkőzéseket az adai és a moholi sportcsarnokban játszották le a csapatok. A kieséses fázis meccseit és a döntőket már Adán bonyolítottuk le. Ezzel egy-egy korosztályban akár 16 csapat is pályára lépett, amivel megfelelő számú mérkőzést biztosítottunk a számukra, és közben nem kellett sokat várakozniuk. Az idei kupán részt vett 7-8 magyarországi csapat is, amelyek kiváló focit játszottak, és többnyire az élvonalban végeztek. A magyar csapatok még színvonalasabbá tették a tornát, amelyen kiváló hazai együttesek is szerepeltek. Köztük a szabadkai Arena és a Subotica, a topolyai TSC, a Bajsa, az ókéri Obilić, illetve a nagybecskereki focisulik, a Bambi, a Proleter és a Sporto, továbbá a Becse és a tóthfalui fociakadémia. Elmondható, hogy akik magas színvonalon foglalkoznak az utánpótlás-neveléssel ebben a régióban, azok itt voltak a tornán, amelynek színvonalát a magyarországi csapatok csak tovább emelték. A mérkőzéseken szabadkai és vajdasági ligás játékvezetők bíráskodtak, gyönyörű serlegeket biztosítottunk a csapatoknak, és igyekeztünk mindenben a legjobbat nyújtani, mert nagyon fontosak számunkra a gyerekek – közölte Körtvélyesi, aki értékelte a házigazda egyesület csapatainak szereplését is:

Az adai utánpótláscsapatoknak fontos volt, hogy hazai közönség és a szülők előtt, valamint erős csapatok ellen játsszanak mérkőzéséket, ami hosszú távon a fejlődésüket szolgálja. Az eredményeket nem elemezzük, voltak csapatok, amelyek a vártnál jobban, mások kevésbé jól szerepeltek. Sok betegeskedés volt a téli időszakban, így a szerepléssel elégedettek vagyunk. A tornán négy korosztályban 6-7 csapatunk lépett pályára, vagyis 60-70 játékosunk kapott játéklehetőséget, ami szintén fontos célja volt a rendezvénynek.