2024. április 24., szerda

Tűzeset Bácsfeketehegyen

Egy családi ház tetőszerkezete a lángok martalékává vált – Az anyagi kár tetemes – Egy tűzoltó könnyebben megsérült oltás közben

Tegnap déltájban tűz ütött ki a Józsa család Dózsa György utcai családi házában, Bácsfeketehegyen.

Semmi sem maradt a ház tetőszerkezetéből (Lakatos János felvétele)

Semmi sem maradt a ház tetőszerkezetéből (Lakatos János felvétele)

Józsa Erzsébet, aki egyedül tartózkodott odahaza, arra lett figyelmes, hogy a cserepek alól füst szűrődik ki. Mire felment a padlásra, addigra ott minden lángokban állt. A tűz kiindulási pontja a kémény körül volt, de gyorsan szétterjedt az egész tetőn. A helyszínre érkező tűzoltóknak három óra hosszára volt szükségük, hogy teljesen megfékezzék a tűzet. Több helyen a plafont is ki kellett bontaniuk, hogy lehűtsék a parázsló gerendákat. Erzsébettől megtudtuk, hogy a tűz következtében az istálló és a padlásfeljáró plafonja teljesen leszakadt, a konyháé pedig csak részben. Egyedül a szobák felett maradt meg, de vélhetőleg itt is károsodást szenvedett. Az istállóban lévő két ló kis híján a tűz áldozata lett, de Erzsébet fia, Sándor idejében hazaért, és sikerült az utolsó pillanatban kivezetnie őket. Sándor elmondása szerint a plafon már kezdett lepotyogni és a szalma is éget, amikor kivezette a rémült jószágokat.

A szomszédok, barátok rögtön a család segítségére siettek (Lakatos János felvétele)

A szomszédok, barátok rögtön a család segítségére siettek (Lakatos János felvétele)

A tűzeset során kisebb személyi sérülés is történt, az oltásban részt vevő egyik tűzoltó alatt beszakadt a plafon, és az alatta lévő helyiségbe zuhant. Őt azonnal a verbászi kórházba szállították, de nem tartották bent, mivel nem történt komolyabb sérülés.

A Józsa családot tetemes anyagi kár érte, családi házuk és a mögötte lévő istálló tetőszerkezete teljes mértékben megsemmisült a tűz során. Emellett a plafont is újra kell rakni, mert a tartógerendák megsérültek és egy nagy rész beomlott. A bajba jutott család számíthat az önkormányzat támogatására, de minden egyéb segítségnek óriási hasznát látják.

Aki szeretne segíteni a bajba jutott bácsfeketehegyi családon, az a család folyószámlájára utalhatja át felajánlását: Józsa Sándor, Dózsa György utca 104., Bácsfeketehegy, Vajdasági Bank, fszsz. 355-0003200565731-31.