2024. március 29., péntek
TARTOMÁNYI KÉPVISELŐHÁZ

Újabb tagokkal bővült az AER

Vajdaság az idén is tevékenyen részt vesz az Európai Régiók Közgyűlésének munkájában – mondta Damir Zobenica, Vajdaság Képviselőházának alelnöke Brüsszelben, ahol részt vett az Európai Régiók Közgyűlése (AER) Végrehajtó Bizottságának ülésén.

Zobenica, aki az AER diplomáciával megbízott alelnöke is, fontos tényként emelte ki, hogy ez a szervezet tovább bővül: Miután tavaly szlovén és egyesült királyságbeli régiók csatlakoztak hozzá, ma arról döntöttek, hogy a tagok közé belép az oroszországi Karél Köztársaság is.

A vajdasági képviselőház alelnöke jelentést tett az AER tavalyi munkájáról, és vázolta az idei tevékenységek programját. Kiemelte: Vajdaság számára nagy megtiszteltetés, hogy az idén július 1-je és 6-a között Újvidék másodszor is házigazdája lehet az AER Nyári Akadémiájának. Azon a héten Európa számos országából több mint 100 fiatalnak lesz alkalma tapasztalatcserére és arra, hogy megismerje tartományunkat. Az esemény annál is inkább jelentős lesz, mert az idén Újvidék az Európa Ifjúsági Fővárosa címet viseli. Zobenica arra is kitért, hogy október végén Újvidéken tartják a második Regionális Üzleti Fórumot, amelyen a fejlesztési ügynökségek és a gazdasági kamarák képviselői, valamint üzletemberek találkoznak.