2024. április 25., csütörtök
FOCIMIX

Kikapott a PSG!

Megtörtént, aminek előbb-utóbb meg kellett történnie. A címvédő PSG idegenben 2:1-re kikapott az Olympique Lyontól, ezzel elveszítette veretlenségét a francia bajnokságban. Thomas Tuchel gárdája laza 4–4–2-es hadrendben futott ki a pályára, Neymar hiányában ez a formáció azonban könnyedén 3–5–2-vé alakult. Cavani és Mbappé ketten rohamozták az ellenfél kapuját, ám egyikőjük sem vállalt túl nagy szerepet a vasárnap esti rangadón. A találkozót a párizsiak kezdték jobban: egy labdaszerzés után Draxler Di Maríához passzolt, aki ziccerben nem hibázott, és már a 7. percben előnyhöz juttatta az éllovast. A Lyon nem csüggedt sokáig. A 33. minutumban Moussa Dembélé fejelt egészen közelről a kapuba, a második félidő elején pedig Nabil Fekir értékesítette a jogosan befújt büntetőt. A találkozó képe ezt követően alaposan megváltozott, a PSG óriási fölényben futballozott, de sorra puskázták el a helyzeteiket. Anthony Lopes, a Lyon kapusa ihletett formában védett. A Lyon otthon tartotta a három pontot, ezzel követi a második pozícióban lévő Lille együttesét, a PSG azonban továbbra sincs veszélyben. Tuchel a mixzónában arra az újságírói kérdésre, hogy Neymar sérülése mennyire befolyásolja a Manchester United elleni felkészülést, annyit válaszolt, hogy a brazil nélkül is boldogulniuk kell, és nem fél attól, hogy a Vörös Ördögök meglepnék őket a BL-ben. A Lyon–PSG párharcot egyébként a helyszínen Ole Gunnar Solskjær is megtekintette.

Az olaszországi derbin a Roma és a Milan nem bírt egymással. Di Francescóék talán még a Fiorentina elleni kupavereségtől szédelegtek, amikor a milánóiak új szerzeménye, Piatek betalált a 26. percben. A két csapat között mindössze egy pont a különbség a táblázaton, ráadásul Bajnokok Ligáját érő pozícióért harcolnak. A fővárosiak a második játékrész első támadásából kiegyenlítettek: Zanolo nagy kavarodás után közelről bombázott az üres kapuba. A hátralévő időben nem változott az eredmény, bár Džeko még a kapufát is eltalálta.

Spanyolországban a Real Madrid kihasználta a Barcelona és az Atlético botlását. Hazai pályán Benzema, Vinícius és Mariano góljaival 3:0-ra verték az Alavést.

Megtalálták Sala gépének roncsát

Egy helyen találták meg annak a kisrepülőgépnek a nagy részét, amely a Cardiff City labdarúgócsapatának játékosával, Emiliano Salával a fedélzetén két hete tűnt el a radarképekről a La Manche csatorna felett. A légi baleseteket vizsgáló brit hatóság (AAIB) egyik szóvivője vasárnap megerősítette, hogy megvan a gép, de arról, hogy pontosan hol és mikor találták meg, későbbre ígért tájékoztatást. David Mearns, a család által a kutatás folytatásával megbízott Blue Water Recoveries társaság vezetője a Twitter-oldalán annyit közölt, hogy a roncsot vasárnap kora reggel megtalálták. A hivatalos keresést négy nappal a január 21-i eltűnést követően felfüggesztették, de magánadakozásból – melyben több futballista is szerepet vállalt – tovább folytatták. A gépen a 28 éves Emiliano Salán kívül az 59 éves pilóta, David Ibbotson tartózkodott. Az argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába. Az egymotoros repülőgép pilótája 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró körüli összegért igazolta le a Cardiff.